Καθαρισμός Προσώπου: Πώς πρέπει να γίνεται σωστά


Το υγιές και καθαρό πρόσωπο δεν αποτελεί πια… άπιαστο όνειρο. 

Αν θέλετε το πρόσωπό σας να λάμπει από υγεία και η επιδερμίδα σας να είναι λεία, λαμπερή και καθαρή, τότε χρειάζεστε έναν επαγγελματικό καθαρισμό προσώπου


Δείτε παρακάτω τι μπορεί να σας προσφέρει η θεραπεία και τι περιλαμβάνει η διαδικασία του καθαρισμού, ώστε να είστε σίγουρη ότι θα λάβετε επαγγελματική περιποίηση που πραγματικά θα ανανεώσει το πρόσωπό σας. 

Γιατί χρειάζεται να κάνετε καθαρισμό προσώπου
Ο καθαρισμός προσώπου συνιστά μια εξειδικευμένη μέθοδο απομάκρυνσης των ρύπων και των νεκρών κυττάρων που συσσωρεύονται καθημερινά στην επιδερμίδα του προσώπου.

Θεωρείται απαραίτητος σε γυναίκες και άνδρες, ήδη από την εφηβική ηλικία οπότε παρατηρείται στο δέρμα του προσώπου αύξηση του σμήγματος που φράζουν τους πόρους, προκαλώντας ακμή και μαύρα στίγματα. 

Ο καθαρισμός συνδράμει επιπλέον, στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή των καλλυντικών προϊόντων, επιτρέποντας στα θρεπτικά συστατικά να εισχωρήσουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, εξασφαλίζοντας τη ζωτικής σημασίας ενυδάτωση του δέρματος αλλά και την αντιγήρανση του προσώπου.

Αν επιδιώκετε λοιπόν, να ανανεώσετε την επιδερμίδα σας και να αποκτήσετε λαμπερό, νεανικό και καθαρό πρόσωπο, ο καθαρισμός επιβάλλεται να αποτελεί «κομμάτι» της περιποίησης που προσφέρετε στον εαυτό σας. 

Πώς γίνεται ο επαγγελματικός καθαρισμός προσώπου
Βασική προϋπόθεση του επαγγελματικού καθαρισμού είναι να εφαρμόζεται στην επιδερμίδα σας ανάλογα με τον τύπο της (ξηρή, μικτή, λιπαρή), με αποστειρωμένο εξοπλισμό σε περιβάλλον όπου τηρούνται οι αναγκαίοι κανόνες υγιεινής. 

Κάθε έκπτωση στους κανόνες ασφαλείας μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στην επιδερμίδα σας, γι αυτό προτού επιλέξετε τον ειδικό που θα εφαρμόσει τη θεραπεία, χρειάζεται να βεβαιωθείτε ότι τηρεί τις επιταγές καθαριότητας και υγιεινής. 

Το πρώτο στάδιο στον καθαρισμό προσώπου περιλαμβάνει την απομάκρυνση των προϊόντων μακιγιάζ με ειδικό γαλάκτωμα και lotion, που καθαρίζουν και απαλύνουν την επιδερμίδα. Στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών και των χειλιών τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες περιέχουν έλαια και φυτικά εκχυλίσματα που καθαρίζουν χωρίς να ερεθίζουν το δέρμα. Ύστερα, εφαρμόζεται στο πρόσωπο ένα προϊόν peeling, κατάλληλο για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας, που αξιοποιεί το σαλικυλικό οξύ και τα οξέα φρούτων στη δράση του. 

Το δεύτερο στάδιο του καθαρισμού προσώπου θεωρείται ιδιαίτερα απολαυστικό για όσους επιλέγουν την επαγγελματική περιποίηση του δέρματός τους. Ο ειδικός διοχετεύει ατμό από αφαλατωμένο νερό σε συνδυασμό με όζον, για να απολυμάνει την επιδερμίδα του προσώπου. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεται η αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας, η βελτίωση του κυτταρικού μεταβολισμού και η διευκόλυνση αφαίρεσης κάθε δερματικής βλάβης (μαύρα στίγματα κλπ). 

Ύστερα, κατά το τρίτο στάδιο του καθαρισμού, ο ειδικός που αναλαμβάνει την περιποίηση του δέρματός σας, χρησιμοποιεί υψηλής συχνότητας ρεύματα μέσω εγκεκριμένου εξοπλισμού, προκειμένου να απομακρυνθούν τα βακτήρια από την επιδερμίδα για την αποφυγή πιθανών μολύνσεων. Η διαδικασία αυτή επιτρέπει ακόμη, την επαναφορά του PH του δέρματος σε φυσιολογικό επίπεδο, καταπραΰνοντας την επιδερμίδα. 

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της θεραπείας, ο ειδικός τοποθετεί στο πρόσωπο μια μάσκα με φυτικά συστατικά, καταπραϋντική και αντισηπτική, για να εξασφαλίσει την καθαρότητα και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας σας. 

Στο τελευταίο στάδιο του καθαρισμού προσώπου, απλώνεται στο πρόσωπό σας μια επουλωτική κρέμα, καθώς και αντηλιακή, σύμφωνα πάντα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. 

Μετά τον καθαρισμό προσώπου, μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες άμεσα αλλά καλύτερα είναι να αποφεύγετε το νερό και την έκθεση στον ήλιο, ώστε να επιτρέψετε στα καλλυντικά προϊόντα που εφαρμόστηκαν στο δέρμα σας να δράσουν απρόσκοπτα. 

Προγραμματίστε τον καθαρισμό του προσώπου σας 2 με 3 φορές κάθε έτος, όπως μεριμνάτε για τον καθαρισμό των δοντιών σας από τον οδοντίατρο. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο