Γιάννης Παπαγιάννης: "Όραμά μου η σύσταση κέντρου εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για την ομογένεια στη Βέροια"


ΔΤ: Θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα των δράσεων μας την καταξίωση του δήμου Βέροιας ως ενός σύγχρονου, εξωστρεφούς περιφερειακού κέντρου, υλοποιούμε ένα μακρόπνοο όραμα που φιλοδοξούμε στο να αναδείξει τον τόπο μας σε φωτεινό σημείο αναφοράς για τον Ομογενειακό Ελληνισμό. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να φιλοξενούμε κάθε χρόνο, τους καλοκαιρινούς μήνες, εκατοντάδες νέους και νέες ελληνικής καταγωγής από κάθε γωνιά της Οικουμένης, φέρνοντας τους σε επαφή με την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό μας.

Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτούμε, σε συνεργασία με καταξιωμένους εκπαιδευτικούς φορείς όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ένα δημοτικό Κέντρο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και του Πολιτισμού. Δίνουμε την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν καλύτερα την πατρώα τους γλώσσα και να περιηγηθούν από κοντά, μέσα από τη διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων, τη Βεργίνα, το λίκνο του Μακεδονικού Ελληνισμού, τον αρχαιότερο γεωργικό νεολιθικό οικισμό της Ευρώπης στη Νέα Νικομήδεια,  τα ιστορικά προσκυνήματα μας, την Παναγία Σουμελά, την Παναγία Δοβρά, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, τις δεκάδες εκκλησίες της Βέροιας, μνημεία παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς, όπως το φράγμα του Αλιάκμονα κ.α.

Τα παιδιά αυτά που θα έρθουν σε επαφή με την πατροπαράδοτη φιλοξενία μας και με τον γαστρονομικό μας πλούτο, τις εξαιρετικές γεύσεις της μακεδονικής κουζίνας,  θα λειτουργήσουν την επόμενη ημέρα ως οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου μας στις νέες πατρίδες τους, ο δήμος μας θα αναβαθμιστεί σε ένα δημοφιλή, ελκυστικό προορισμό. Η τουριστική ανάπτυξη δεν θα έρθει με ευχολόγια αλλά με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη, δράσεις που θα αυξήσουν τις διανυκτερεύσεις στον τόπο μας, θα φέρουν επενδύσεις, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, κοντολογίς, θα φέρουν φρέσκο αέρα στο δήμο. Τολμούμε να οραματιζόμαστε μια νέα Βέροια και θα τη διεκδικήσουμε!.

Ιωάννης Μ. Παπαγιάννης
Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας
«Δικαίωμα για νέα Βέροια»

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο