4 Απριλίου 2019

Μήνυμα της Υποψηφίας Δημάρχου Βέροιας Γεωργίας Μπατσαρά για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων


ΔΤ: Παγκόσμια Ημέρα αδέσποτων ζώων. Η 4η Απριλίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010, για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. 

Ως υποψήφια δήμαρχος Βέροιας, οι συνεργάτες μου κι εγώ προσωπικά, γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες παραπόνων, μηνυμάτων και ερωτημάτων από τους πολίτες, σχετικά με τα αδέσποτα τα οποία αποτελούν πλέον ένα μείζον πρόβλημα όχι μόνο για την πόλη μας, τη Βέροια ,αλλά και για ολόκληρο το δήμο.

Οι πιο πιστοί, οι πιο τρυφεροί φίλοι του ανθρώπου, οι σκύλοι, τείνουν να γίνουν επικίνδυνοι εχθροί του.

Για το λόγο αυτό οι πολίτες απαιτούν να μάθουν τι προτιθέμεθα να κάνουμε , ως η επόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Βέροιας.

Στόχος μας είναι, η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική διαχείρηση των αδέσποτων, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και τους κοινωνικούς φορείς, με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας, η οποία βέβαια πρέπει οπωσδήποτε να εκσυγχρονιστεί.

Παρεμβάσεις στην κεντρική εξουσία με προτάσεις-τροπολογίες όπου κρίνουμε απαραίτητο ώστε να πάψουν τα αδέσποτα να είναι το μεγάλο πρόβλημα της πόλης. Το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται από την μια μέρα στην άλλη. Απαιτεί ευαισθησία και σωστό σχεδιασμό. Έχουμε να κάνουμε με ζωντανούς οργανισμούς και οφείλουμε να σεβαστούμε τις συνθήκες ευζωίας τους. Πάνω απ’ όλα όμως απαιτείται φιλοζωική παιδεία και κουλτούρα. Τα ζώα συντροφιάς δεν είναι παιχνίδια που τα προσφέρουμε ως δωράκι στα παιδιά μας ή και στον εαυτό μας και όταν τα βαρεθούμε τα πετάμε έξω από το σπίτι μας, ανεπιθύμητα.

Γεωργία Μπατσαρά
Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας
«Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη»

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Share:

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

Easy Education

Tsiflidis SecurityΕγγραφή στο newsletter