ex-Αιρετικά: Οι κρυφοί πόθοι και φόβοι των Βοργιαζιδικών


Αρκετή φημολογία υπάρχει το τελευταίο διάστημα, φίλη μου και φίλε, σχετικά με τα "ζευγάρια" του 2ου γύρου στις δημοτικές εκλογές της Βέροιας και το ποιος επιθυμεί ποιον. 

Θεωρητικά, θα μπορούσαν να υπάρξουν όλοι οι συνδυασμοί αντιμέτωποι στον 2ο γύρο. Ωστόσο, σήμερα θα ασχοληθούμε με το σενάριο που ο σημερινός δήμαρχος περνούσε στον 2ο γύρο και πως θα έβλεπε τον κάθε αντίπαλο. 

Ιδεολογικά ο πιο κοντινός στον Κώστα Βοργιαζίδη, σε επίπεδο αντίληψης για την πολιτική και ιδεολογικά, είναι ο Αντώνης Μαρκούλης. Ακόμα και στελέχη του συνδυασμού Βοργιαζίδη ομολογούν πως στην απευκτέα για αυτούς περίπτωση που δεν κατάφερνε να εκλεγεί ο Κώστας Βοργιαζίδης, θα ήθελαν ο Αντώνης Μαρκούλης να εκλεγεί. 

Από την άλλη, υπάρχουν κάποιοι που "σπρώχνουν" κόσμο προς Παύλο Παυλίδη όταν διαπιστώνουν πως ούτως ή άλλους δεν εξασφαλίζουν προς Βοργιαζίδη ψήφο, προφανώς επειδή φοβούνται την παρουσία Μαρκούλη στον β' γύρο. 

Η Γεωργία Μπατσαρά έχει μια πολιτικά πολιτισμένη στάση (σε σημείο που την παρεξήγησαν κάποιοι) απέναντι στον Κώστα Βοργιαζίδη, αλλά - παρά τα όσα ακούγονται - πολλοί στον συνδυασμό Βοργιαζίδη φοβούνται πως ενδεχόμενο πέρασμα στον β' γύρο, με δεδομένο τον κατακερματισμό των δυνάμεων, θα συσπείρωνε όλους γύρω από την υποψηφιότητά της και θα μπορούσε να κάνει την (δυσάρεστη για αυτούς) έκπληξη. 

Για τον 3ο συνδυασμό στην παρούσα σύνθεση, του Γιάννη Παπαγιάννη, φαίνεται ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ενασχόληση από την πλευρά Βοργιαζίδη, παραγνωρίζοντας όμως το γεγονός πως ο Γιάννης Παπαγιάννης έρχεται με ένα αξιοσέβαστο διψήφιο ποσοστό από το 2014 και έχει ανανεώσει (και αναβαθμίσει) τον συνδυασμό. 

Απειλή δεν θεωρείται από την παράταξη Βοργιαζίδη και ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης του Γιώργου Μελιόπουλου, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ.

Κοντολογίς, όπως τουλάχιστον τα έχουμε χαρτογραφήσει εμείς, οι του Βοργιαζίδη: Θα προτιμούσαν Μαρκούλη (και κάποιοι Μπατσαρά) για Δήμαρχο αν δεν εκλεγόταν ο σημερινός Δήμαρχος, θα ήθελαν Παυλίδη (και κάποιοι Μαρκούλη, δια τον φόβο του "κακού σεναρίου") για τον δεύτερο γύρο και θα ήταν ικανοποιημένοι αν έβγαζαν πάνω από 10 δημοτικούς συμβούλους...

ΥΓ: Νέα δεδομένα με τον Κλεισθένη 1 και σίγουρα δύσκολα τα πράγματα για όλους. Τα φαβορί σε αυτές τις εκλογές φαίνεται πως θα πάνε περίπατο...

ΥΓ2: Συνθήκες "Τρεχάτε ποδαράκια μου, να μην σας φτάσει ο... μαύρος". 


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο