Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της ΛΑΣ για το Δ. Βέροιας και την Περιφέρεια


Οι υποψήφιοι στις Περιφερειακές Κ. Μακεδονίας (Ημαθία) και Δημοτικές Εκλογές της Βέροιας  παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα (16/4) σε εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας.

Στην αρχή της εκδήλωσης τον λόγο πήρε η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Ιωάννα Σοφρόνωφ. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Βρισκόμαστε 40 μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογικές μάχες για Δήμο, Περιφέρεια, Ευρωβουλή.
Αξιοποιώντας και τη σημερινή εκδήλωση το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και συμπαράταξης στον κόσμο της δουλειάς σε πόλεις και χωριά, στους φτωχούς αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους, στη νεολαία, που μπορεί το προηγούμενο διάστημα, τα προηγούμενα χρόνια να έκαναν άλλες επιλογές.
Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμους και Περιφέρειες, περισσότεροι εκλεγμένοι Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτιά της σημαίνει ότι δυναμώνει η λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, έτσι όπως αυτή εξειδικεύεται σε Δήμους και Περιφέρειες.
Σημαίνει ότι πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις που θα μπουν μπροστά και θα διεκδικήσουν μαζί με τον λαό μας μέτρα στήριξης και ανακούφισης των λαϊκών – εργατικών οικογενειών.
Σημαίνει ότι βάζουμε μεγαλύτερα εμπόδια στις κατευθύνσεις της Ε.Ε., στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που υλοποιούν και οι τοπικές διοικήσεις.
Σημαίνει δύναμη στον αγώνα για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική αντεπίθεση ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας στα δικά τους χέρια.
Εμείς, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είμαστε σε διαρκή επαφή με τον λαό, όλο το προηγούμενο διάστημα και όχι μόνο σε αυτό, με επισκέψεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με εξορμήσεις σε χωριά, αγορές, χώρους εκπαίδευσης και μαθητείας με στόχο να συζητήσουμε όχι τα προβλήματα - που ούτως ή άλλως τα βιώνουμε – αλλά κυρίως την προοπτική που θα μας βγάλει από την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία.
Έτσι θα συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές δίνοντας ταυτόχρονα όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν επιτυχία και οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ».

Ο Παναγιώτης Χατζησάββας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας με την Λαϊκή Συσπείρωση στην τοποθέτηση του σημείωσε ότι: «Και από την άλλη είναι ο δικός μας κόσμος, όλοι εκείνοι που καθημερινά αντιστέκονται και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον, σε μια μάχη επιβίωσης για τους ίδιους αλλά και τη χώρα. Είναι οι δυνάμεις του ΚΚΕ που δίνουν καθημερινά τη μάχη για μια καλύτερη κοινωνία. Τα μέλη κι οι φίλοι του ΚΚΕ, της 100χρονης ιστορίας ανυποχώρητων αγώνων, του ΚΚΕ της Εθνικής Αντίστασης, των αντιδικτατορικών αγώνων, του μαζικού ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος. Από τη δική μας πλευρά στέκεται κάθε αγωνιστής κι αγωνίστρια που αντιλαμβάνεται πως η φτώχεια, η ανεργία, η δουλειά χωρίς δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό, το πετσόκομμα των συντάξεων, η άγρια φορολόγηση θα συνεχιστούν αν δεν αντιδράσουμε. Αν δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας, απέναντι σε ό,τι ευτελίζει τη ζωή μας.ι
Τέλος, λοιπόν, στις ψευδαισθήσεις. Τώρα είναι η ώρα για μια ριζική αλλαγή στο συσχετισμό δυνάμεων, υπέρ των συμφερόντων του λαού. Οι ερχόμενες περιφερειακές, δημοτικές, ευρωεκλογές και κοινοβουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να απεγκλωβιστούν κοινωνικές δυνάμεις από διλήμματα και ψευδαισθήσεις.
Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε Ευρωεκλογές και Εθνικές εκλογές και με ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές».

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Γιώργου Μελιόπουλου, υποψήφιου Δήμαρχου Βέροιας, όπου παρουσιάστηκαν συνοπτικά οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και το πώς η Δημοτική Αρχή Βέροιας με Δήμαρχο τον κο Βοργιαζίδη προωθεί την αντιλαϊκή της πολιτική. Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Το σκηνικό που έχει στηθεί σε κεντρικό επίπεδο από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και άλλα αστικά κόμματα έχει στηθεί και εδώ τοπικά. Πλειάδα υποψηφίων, ανακατατάξεις, συγχωνεύσεις και διαλύσεις δημοτικών παρατάξεων, αλληλοκαταγγελίες πρώην εκλεγμένων στην ίδια παράταξη, παζάρια μεταγραφές ανεξαρτητοποιήσεις
Κάπως έτσι παιζόταν το έργο και πριν από πέντε χρόνια, στις προηγούμενες τοπικές εκλογές.
Τι «πρόσφεραν» όλοι αυτοί στα λαϊκά στρώματα στον Δήμο Βέροιας
Η δημοτική αρχή Βέροιας με δήμαρχο τον κο Βοργιαζίδη, συνέχισε το έργο της στην ίδια αντιλαϊκή ρότα με την προηγούμενη δημοτική αρχή.ιτικές για την Τοπική Διοίκηση. Με τις αποφάσεις της υπηρέτησε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τον καλύτερο τρόπο τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, αργότερα των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.
Η πλήρης αποδοχή της αρχής της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικής λειτουργίας του δήμου έχει οδηγήσει στο άγριο χαράτσωμα των λαϊκών νοικοκυριών. Έτσι εμφανίζονται πλεονάσματα 2.000.000 ευρώ ενώ η χρηματοδότηση του δήμου από το Κρατικό Προϋπολογισμό έχει μειωθεί πάνω από 60%.
Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι εμφανείς σε όλες σχεδόν τις Υπηρεσίες του Δήμου και αγγίζουν το 50%. Μεγάλο μέρος τους αναπληρώνεται με κάθε μορφής ελαστική εργασία.
Όλο σχεδόν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου εκτελείται από εργολάβους. Έργα αυτεπιστασίας που θα μπορούσαν να προσφέρουν λύσεις και μάλιστα με χαμηλό κόστος έχουν πάψει να εκτελούνται. Υπηρεσίες και έργα που τα περισσότερα από αυτά εκτελούνται με την μέθοδο της απευθείας ανάθεσης.
Προώθηση του εθελοντισμού ως απλήρωτη εργασία.
Ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και υποδομών του Δήμου.
Κλείσιμο παιδικών σταθμών και συγχωνεύσεις σχολείων. Ανεπαρκή ως και ακατάλληλα κτίρια παιδικών σταθμών και σχολείων. Έργα που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.
Ανυπαρξία έργων αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής, αντιπυρικής  προστασίας κλπ Δασικοί και αγροτικοί δρόμοι , ολόκληρες γειτονιές και συνοικίες έχουν εγκαταλειφτεί εντελώς.
Άξιους συμπαραστάτες η δημοτική αρχή είχε και συνεχίζει να έχει και τις υπόλοιπες παρατάξεις-πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. 
Αντίθετα η Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε μια σημαντική προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα να αναδείξει προβλήματα που δυσκολεύουν την ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών και να διεκδικήσει λύσεις για αυτά. 
Προτείναμε μείωση των δημοτικών τελών και φοροχαρατσιών για τα λαϊκά νοικοκυριά του δήμου, κατάργηση των τροφείων των παιδικών σταθμών, των διάφορων χαρατσιών στον Πολιτισμό, στην Προσχολική Αγωγή, στον Αθλητισμό.
Προβάλαμε τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, την ανάγκη να ξεκινήσει μια προσπάθεια για την αντικατάσταση του παλαιωμένου δικτύου ύδρευσης.
Αναδείξαμε ζητήματα που υποβαθμίζουν την ζωή των δημοτών όπως η εγκατάλειψη παιδικών χαρών και των χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας στα χωριά και στην πόλη του δήμου μας, η έλλειψη χώρων στάθμευσης.
Αναδείξαμε το ζήτημα των αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων.
Απαιτήσαμε την βελτίωση της υλικοτεχνικής και κτιριακής υποδομής στην σχολική στέγη, την κατάργηση των χαρατσιών στον Πολιτισμό, στην Προσχολική Αγωγή, στον Αθλητισμό, την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στους δήμους.
Ζητήσαμε να αυξηθούν οι χώροι πρασίνου μέσα στην πόλη, οι χώροι σε όλο τον δήμο όπου τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών θα μπορούν να αθληθούν ή να παίξουν. 
Βρεθήκαμε δίπλα σε γονείς και εκπαιδευτικούς για να μην κλείσουν σχολεία, σε εργαζόμενους που διεκδικούσαν να μην χάσουν την δουλειά τους ή να μην τους κοπεί το ρεύμα.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τον λαό του δήμου Βέροιας να μην δείξει καμία εμπιστοσύνη σε όσους ζητούν ακόμα μια τετραετία να ολοκληρώσουν το αντιλαϊκό τους έργο,
σε όσους ενώ έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στα μνημόνια τώρα δηλώνουν αυτοδιοικητικοί,
σε αυτούς που ενώ συμμετείχαν για πολλά χρόνια στον σχεδιασμό, στήριξη και υλοποίηση του αντιλαϊκού έργου της Δημοτικής αρχής τώρα δηλώνουν «ανεξάρτητοι» και αθώοι του αίματος,
σε αυτούς που ενώ δήλωναν ανεξάρτητοι σήμερα παίρνουν το χρίσμα του στυλοβάτη της κυβέρνησης στον Δήμο
Με το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές να δώσουμε δύναμη στην δύναμή μας, να κάνουμε την πραγματική διαφορά».

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε. Ημαθίας με την Λαϊκή Συσπείρωση και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον Σωτήρη Αβραμόπουλο

Δόμανος Βαγγέλης, συνταξιούχος ΟΤΑ.
Καρτσιούνης Γιώργος, γιατρός, δημοτικός σύμβουλος Νάουσας.
Μπομπόλης Νίκος, ελεύθερος επαγγελματίας.
Μπόσκου Κατερίνα, εκπαιδευτικός, με ιδιαίτερα σημαντική δράση στον χώρο του Πολιτισμού.
Παπαδοπούλου Μαίρη, λογίστρια, αντιπρόεδρος στην Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ημαθίας.
Σοφρόνωφ Ιωάννα, συνταξιούχος δασκάλα, μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Ημαθίας.
Τσεχελίδης Γιάννης, εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Ημαθίας.
Τσιουλάκος Τάκης, αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας, «Μαρίνος Αντύπας».

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Βέροιας και στην Κοινότητα Βέροιας 

Αδαμόπουλος Κώστας, συνταξιούχος ΔΕΗ.
Αηδονίδης Κώστας, αγρότης.
Αθανασιάδου Βασιλική, πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας.
Ανδρεόπουλος Ανδρέας, ιδιωτικός υπάλληλος.
Ανδρεόπουλος Σούλης, οικοδόμος.
Ασικίδου Έφη, συνταξιούχος κλωστοϋφαντουργός.
Γαλιάτσος Γιάννης, φωτογράφος-γραφίστας, ελεύθερος επαγγελματίας.
Γκαπράνη Γεωργία, ελεύθερη επαγγελματίας.
Γκουντής Αντώνης, ηλεκτρολόγος οχημάτων.
Δεληδημητρίου Τάσος, μέλος Δ.Σ. συνταξιούχων ΟΑΕΕ Βέροιας.
Δημητρίου Γιώργος, εκπαιδευτικός.
Δόμανος Γιάννης, εργοδηγός ηλεκτρολόγος.
Ευθυμιάδου Αννα, άνεργη.
Θεοδωρίδου Ανθονίκη, αναπληρώτρια δασκάλα.
Θεοδωρίδου Αναστασία, απόφοιτη Φιλοσοφικής Πατρών, ελ. επαγγελματίας.
Θεοδωρίδου Κική, άνεργη. 
Ιακωβίδης Λουκάς, φοιτητής  Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης.
Ιακωβίδου Στέλλα, απόφοιτη Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, τμήματος Πολιτικών Επιστημών.
Ιωαννίδης Κώστας, ηλεκτρολόγος.
Καλλιαρίδης Γιώργος, συνταξιούχος ΟΑΕΕ.
Κοκοζίδου Άννα, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας.
Κουτσαντά Αγγελική, ιδιωτική υπάλληλος.
Λαζαρίδης Μπάμπης, αντιπρόεδρος του παραρτήματος Βέροιας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Λαμπράκης Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος
Λιμνίδου Μίνα, διοικητική υπάλληλος Νοσοκομείου Βέροιας, αναπληρώτρια Γραμματέας του σωματείου εργαζόμενων του Νοσοκομείου, μέλος του Δ.Σ. του Ν.Τ. Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ.
Μάστορας Στέφανος, ιδιωτικός υπάλληλος.
Ματσάκας Νίκος, συνταξιούχος ΟΑΕΕ.
Μαυρομάτης Κυριάκος, χημικός μηχανικός, εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Μουστάκας Αντώνης, συνταξιούχος ΟΤΕ.
Μπενάτου Διονυσία, μεταφράστρια-διερμηνέας.
Μπιβόλτση Αλίκη, εκπαιδευτικός.
Μπόφτσης Γιάννης, αγρότης.
Νικολαίδης Θεόδωρος, οικοδόμος.
Ουζονίδου Μόρφω, αρχιτέκτονας.
Παπαδημητρίου Όλγα, συνταξιούχος ΙΚΑ.
Παπαδοπούλου Μαρίνα, εκπαιδευτικός.
Παρασκευαίδης Άγγελος, συνταξιούχος ΙΚΑ.
Πασαλίδης Κώστας, ελεύθερος επαγγελματίας.
Ρηγόπουλος Γιώργος, εργάτης.
Σαββίδου Νίκη, άνεργη.
Σιδηρόπουλος Γιάννης, αγρότης
Σιλιγκούνας Πέτρος, ιδιωτικός υπάλληλος, σπουδαστής ΤΕΙ.
Σπυριδοπούλου-Μουστάκα Μαρία, συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Στεργιοπούλου Γιώτα, ελεύθερη επαγγελματίας.
Στεργιοπούλου Σούλα, άνεργη.
Τζόρος Φώτης, βιομηχανικός εργάτης.
Τσαναξίδης Γιάννης, λογιστής, πρόεδρος Γυμναστικής Ένωσης Βέροιας, μέλος Δ.Σ. Ένωσης Γονέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος Οικον. Επιτροπής του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου «Καλλιθέα».
Τσαναξίδου Δάφνη-Αγγελική, φοιτήτρια στο τμήμα Χρηματοοικονομικού και Λογιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Τσαρτσαρή Παναγιώτα, νηπιαγωγός.
Τσεχελίδης Κώστας, μαθητής Λυκείου, πρόεδρος 15μελούς συμβουλίου 2ου Λυκείου Βέροιας.
Τσιάπλιας Σαράντης, αγρότης, μέλος Δ.Σ. Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας.
Τσιμούρας Βαγγέλης, δικηγόρος.
Τσιναφουρνιώτης Αντώνης, οικοδόμος. 
Τσιόγκα Έφη, τεχνολόγος ακτινολογος στο Νοσοκομείο Βέροιας.
Χαρατσίδου Ιωάννα, εργάτρια.
Χατζηδημητρίου Βίκυ, άνεργη.
Χατζηδημητρίου Φίλιππος, συνταξιούχος ΔΕΗ.
Χατζηθεοδωρίδου Κούλα, βιομηχανική εργάτρια, αντιπρόεδρος συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας- Πέλλας.
Χατζησάββας Παναγιώτης, εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας.
Χειμωνίδης Χρήστος, συνταξιούχος δημοσίου.
Χουδαβερδόγλου Μαρία, οδηγός ταξί.
Χρυσόπουλος Στέλιος, εργαζόμενος σε Δημόσιο Νοσοκομείο

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο