Το Πρόγραμμα του Κ. Βοργιαζίδη για την επόμενη τετραετία (2019-2023): «Άξονας 6ος: Υποδομές για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη»


Από το Γραφείο Τύπου του Υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη κοινοποιήθηκε ο 6ος από τους οκτώ άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του για τη νέα τετραετία.

«Άξονας 6ος: Υποδομές για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη»
Το Πρόγραμμα του Κώστα Βοργιαζίδη για την επόμενη τετραετία (2019-2023) 

Η αναβάθμιση και η επέκταση των υποδομών του Δήμου Βέροιας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα στο σχέδιο μας για μια πόλη σύγχρονη, ανθρώπινη και βιώσιμη που να προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής και αληθινές ευκαιρίες ανάπτυξης στους δημότες της. 
Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε ολοκληρώσει, υλοποιούμε και δρομολογούμε μια σειρά σημαντικών έργων στους τομείς των κτηριακών υποδομών, των οδικών δικτύων, της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού προκειμένου η Βέροια να αναδειχθεί σε ισχυρό αναπτυξιακό, πολιτισμικό και τουριστικό πόλο στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Μέχρι σήμερα:

Αναβαθμίσαμε και επεκτείναμε το δίκτυο σχολικών μονάδων του Δήμου, προσθέτοντας νέες εγκαταστάσεις όπως η κατασκευή του Σχολικού Συγκροτήματος στα Γιοτζαλίκια, του μεγαλύτερου έργου κατασκευής σχολικής μονάδας στην περιοχή μας τα τελευταία 20 χρόνια και η οριστική μετεγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην Αγία Βαρβάρα στις πρώην εγκαταστάσεις του Α.Π.Θ., δημιουργώντας το καλύτερο μουσικό σχολείο στην Ελλάδα. 
Ξεμπλοκάραμε, επανακινήσαμε και ολοκληρώνουμε εντός τους 2019 το έργο κατασκευής της Γέφυρας Κούσιου, έργο ορόσημο για την πόλη. 
Βελτιώσαμε την εικόνα στον κεντρικό πεζόδρομο της Βέροιας, την καρδιά της εμπορικής και κοινωνικής ζωής της πόλης μας, μέσω της ανάπλασης των οδών Παναγή Τσαλδάρη, Αντωνίου Καμάρα και Βικέλα. 
Προωθήσαμε και δρομολογήσαμε παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο της Βέροιας με έμφαση σε ιστορικά σημεία της πόλης όπως οι διατηρητέες συνοικίες Κυριώτισσας και Μπαρμπούτας και η Παναγία Δεξιά  
Δημιουργήσαμε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις ενώ συντηρήσαμε και βελτιώσαμε σημαντικά ένα μεγάλο αριθμό υφιστάμενων αθλητικών χώρων στη Βέροια και σε τοπικές κοινότητες  
Ολοκληρώσαμε σημαντικά έργα αστικής και αγροτικής οδοποιίας όπως η περιφερειακή σύνδεση της Βέροιας με Τρίλοφο και Φυτειά μέσω της κατασκευής γέφυρας στον Άγιο Νικόλαο Πατρίδας και η υλοποίηση του έργου αγροτικής οδοποιίας Ριζωμάτων 
Επιδείξαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα έργα συντήρησης οδών και κοινόχρηστων χώρων στη Βέροια και στις τοπικές κοινότητες. 

Και προχωράμε: 
Αστικό Τοπίο – Αναπλάσεις 
Ανακατασκευή της Πλατείας Ωρολογίου η οποία εκτός τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή της, θα περιλαμβάνει και την κατασκευή ενός σύγχρονου ρολογιού με σκοπό την ανάδειξη της πλατείας σε αληθινό τοπόσημο για την πόλη όπως αρμόζει στην ιστορία της. 
Αναβάθμιση των ιστορικών συνοικιών της Βέροιας με την ανάπλαση και την ενοποίηση των διατηρητέων συνοικιών Κυριώτισσας, Μπαρμπούτας και Παναγίας Δεξιάς με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας φυσιογνωμίας «Παλιάς Πόλης» μέσω του εγκεκριμένου προγράμματος Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), προϋπολογισμού 4.200.000€. 
Ολοκλήρωση της βιοκλιματικής ανάπλασης της Πλατείας Πλατάνων στην οδό Κεντρικής, έχοντας επικαιροποιήσει την παλιά μελέτη. 
Ανάπλαση της παραποτάμιας διαδρομής (Μπαρμπούτας – Τριποτάμου – Λιαναβρόχι) και διαμόρφωση της κοίτης του Τριποτάμου σύμφωνα με τις προτάσεις και τα συμπεράσματα τις αντιπλημμυρικής μελέτης που ολοκληρώσαμε. 
Ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης και αισθητικής αναβάθμισης του οικισμού Βεργίνας.  

Οδοποιία 

Ανακατασκευή της οδού Κεντρικής από το ύψος της Πλατείας Πλατάνων μέχρι την Πλατεία Ωρολογίου. 
Οδική σύνδεση των συνοικιών Προμηθέα και Πανοράματος .
Ολοκλήρωση του έργου διαπλάτυνσης της οδού Πιερίων. 
Κατασκευή κυκλικών κόμβων στη συμβολή των οδών Ακροπόλεως και Θερμοπυλών στη Βέροια (Προμηθέας) και στην έξοδο του Μακροχωρίου προς Διαβατό.
Συνέχιση του προγράμματος ενδοδημοτικής οδοποιίας για τη διάνοιξη και την ασφαλτόστρωση νέων οδών στο αστικό κέντρο και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου. 

Παιδεία 
Ολοκλήρωση των εγκεκριμένων έργων ενεργειακής αναβάθμισης τριών σχολικών μονάδων, προϋπολογισμού 1.650.000€.
Ένταξη και υλοποίηση νέων έργων ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτηρίων, όπως:
Ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος ΕΠΑΛ Βέροιας 
Ενεργειακή αναβάθμιση 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας
Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας
Ενεργειακή αναβάθμιση 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας
Αντικατάσταση της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας.
Συνέχιση του προγράμματος ανάπλασης σχολικών αυλών .
Αποπεράτωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Κυψέλη .
Λειτουργία νέου βρεφικού τμήματος στον Παιδικό Σταθμό Μακροχωρίου.
Δημιουργία τεσσάρων νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στα κτήρια των παιδικών σταθμών στις περιοχές Προμηθέα, Πιερίων, Πασακιόσκι και Αγίου Γεωργίου 
Προμήθεια ενός ακόμη νέου σχολικού λεωφορείου για τη μεταφορά των προνήπιων στους παιδικούς σταθμούς 
Αθλητισμός 
Κατασκευή σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου 3.000 θεατών κάτω από την Εληά, στο ήδη χαρακτηρισμένο γι’ αυτό το σκοπό οικόπεδο, που θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους άθλησης καθώς και χώρο στάθμευσης.
Αναμόρφωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου Εληάς και κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης.
Διερεύνηση χωροθέτησης ναυταθλητικού κέντρου στο φράγμα του Αλιάκμονα .
Ολοκλήρωση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του ΔΑΚ Βικέλας, προϋπολογισμού 1.200.000€, το οποίο περιλαμβάνει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων, αλλαγή κουφωμάτων, αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού, συντήρηση δαπέδου. 
Υλοποίηση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του Φιλίππειου Γυμναστηρίου, προϋπολογισμού 600.000€, που προβλέπει τοποθέτηση αντλίας θερμότητας, αλλαγή κουφωμάτων, αντικατάσταση δαπέδου και ηλεκτροφωτισμού.
Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Βέροιας που περιλαμβάνει συντήρηση και αντικατάσταση γραφείων, αποδυτηρίων, τουαλετών και αγωνιστικού χώρου. 
Κατασκευή μεταλλικών κερκίδων στο γήπεδο ποδοσφαίρου του ΔΑΚ Βικέλας και αντικατάσταση του ταρτάν του στίβου. 
Δημιουργία νέου γηπέδου 5Χ5 στον Τρίλοφο και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στα γήπεδα 5Χ5 Τριποτάμου, Ραχιάς, Άλσους Παπάγου. 
Αποπεράτωση των έργων που εγκρίναμε από τη Γ.Γ. Αθλητισμού όπως η αναβάθμιση του γηπέδου Αγίας Βαρβάρας, η ανακατασκευή των γηπέδων τένις στη Ραχιά και την αναβάθμιση του γηπέδου 5Χ5 Μακροχωρίου. 
Αντικατάσταση δαπέδων των ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ Προμηθέα, Βίλας Βικέλα, 12ου Δημοτικού Σχολείου και Πατρίδας.
Πολιτισμός 
Μεταστέγαση και λειτουργία του Μουσείου Εκπαίδευσης «Χρήστος Τσολάκης» στο Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας όπου θα στεγάζεται η Αντιδημαρχία Τουρισμού. 
Ανακαίνιση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θ. Ζωγιοπούλου.
Ενεργειακή αναβάθμιση της «Αντωνιαδείου» Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. 
Υλοποίηση του έργου αποκατάστασης της Οικίας Χατζήκου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χαρακτηρισμού του κτηρίου ως διατηρητέου από το Υπουργείο Πολιτισμού. 
Ανάδειξη και αποκατάσταση της οικίας Καραναστάση μετά την έκδοση των σχετικών αδειοδοτήσεων. 
Ενοποίηση, κατόπιν πρότασης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, των χώρων του Βήματος Αποστόλου Παύλου και του 3ου-14ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, προκειμένου να αναδειχθεί σ’ ένα σύγχρονο και λειτουργικό προσκυνηματικό και πολιτιστικό κέντρο αφού πρώτα κατασκευασθεί νέα σχολική στέγη για την εκπαιδευτική κοινότητα του 3ου-14ου Δημοτικού Σχολείου. Η πρόταση περιλαμβάνει, επίσης, την παράλληλη απόδοση του Δημαρχείου από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στο Δήμο Βέροιας.  

#συνεχίζουμε_μαζί_μπροστά


Σε Διαβατό και Μακροχώρι συνέχισε του Δημόσιους Διαλόγους ο Κώστας Βοργιαζίδης 


Στο Διαβατό και το Μακροχώρι συνέχισε τους «Δημόσιους Διαλόγους», την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, ο Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κώστας Βοργιαζίδης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Τοπικούς και Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του. 

Στο Διαβατό, μετά από μια σύντομη αποτίμηση για τα πεπραγμένα της διοίκησής του, ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε τους κατοίκους ότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 3.800.000 ευρώ για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και ότι η έναρξη του έργου είναι θέμα χρόνου. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στις παιδικές χαρές σημειώνοντας ότι τελειώνει μία και θα κατασκευασθούν άλλες δυο ενώ από τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, στάθηκε κυρίως στην επέκταση του Νεκροταφείου.


Στο Μακροχώρι, ο κ. Βοργιαζίδης πληροφόρησε τους παρευρισκόμενους δημότες ότι στις 21 Ιουνίου 2019 θα δημοπρατηθεί το έργο εκσυγχρονισμού του παλαιού δικτύου ύδρευσης, ύψους 2.730.000 ευρώ, χρήματα που εξασφαλίστηκαν από τη Δημοτική Αρχή τον τελευταίο χρόνο. Όπως σημείωσε η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να προσφέρει λύση σε δυο κύρια προβλήματα. Το πρώτο αφορά τις βλάβες και τις συχνές διακοπές νερού και το δεύτερο έχει να κάνει με την αποκατάσταση των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο αφού θα ακολουθήσουν εργασίες αποκατάστασης των δρόμων στα σημεία παρέμβασης. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader για την ανάπλαση της πλατείας δημαρχείου στο Μακροχώρι, ύψους 440.000 ευρώ, αλλά και για την αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Μουσικής Μακροχωρίου ενώ σύντομα ξεκινά η δημιουργία κυκλικού κόμβου στον κεντρικό οδικό άξονα. Τέλος, ο κ. Βοργιαζίδης αναγνώρισε ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να αποκαταστήσει σημεία του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν σήμερα πρόβλημα και ότι έχει αποφασισθεί να διατεθούν επιπλέον 250.000 ευρώ για αυτές τις παρεμβάσεις. 


#συνεχίζουμε_μαζί_μπροστά

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο