Στα Ριζώματα και στις γειτονιές της Βέροιας του Προμηθέα και της Καλλιθέας ο Αντ. Μαρκούλης


ΔΤ: «Άστραψε και βρόντηξε» από τα Ριζώματα ο Αντώνης Μαρκούλης το μεσημέρι της Κυριακής (19/5). Μία εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες εκλογές, μετέφερε το μήνυμα της νίκης από κάθε γωνιά του Δήμου. 

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Προτεραιότητα στον Πολίτη» θα πρόκειται για μία νίκη των δυνάμεων που πρεσβεύουν την ηθική καθαρότητα. «Φέρνουμε την ελπίδα, την αισιοδοξία για τους παραγκωνισμένους από την ανικανότητα και την αδιαφορία του συστήματος που επί πολλά χρόνια ταλαιπωρεί τον τόπο», δήλωσε. Αναφέρθηκε με επαινετικό τρόπο στα έργα που παρέδωσε η Δημοτική Αρχή Γ. Δάλλα και δεσμεύτηκε όχι μόνο να τα συντηρήσει αλλά και να τα βελτιώσει, αντίθετα από όσα πράττει η σημερινή  Δημοτική Αρχή. 

Συνεχίζοντας στιγμάτισε την αδιαφορία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής για προβλήματα, όπως το κάκιστο οδικό δίκτυο, η ανυπαρξία συστήματος βιολογικού καθαρισμού στις Κοινότητες της Σφηκιάς και του Πολυδενδρίου, η ανύπαρκτη ιατρική φροντίδα για την οποία η σημερινή δημοτική αρχή ουδεμία παράσταση έκανε για να δοθεί λύση, η παραμελημένη αγροτική οδοποιία και πολλά μικρότερα που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα των πολιτών. 

Ο Αντώνης Μαρκούλης δεσμεύθηκε ότι όλα αυτά θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν, όταν η παράταξή του αναλάβει τις ευθύνες του Δήμου. Υποσχέθηκε ότι θα γίνει πράξη η συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις, μέσω του θεσμού των Τοπικών Συνελεύσεων, ενώ επεσήμανε ότι θα γίνει προσπάθεια να χρηματοδοτηθούν έργα στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ο Αντώνης Μαρκούλης, στη συνέχεια, συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού, συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής.

Σε Καλλιθέα και Προμηθέα


Ο υπ. Δήμαρχος Δ. Βέροιας, Αντώνης Μαρκούλης, με ομάδα υπ. Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού «Προτεραιότητα στον Πολίτη» επισκέφθηκαν και τις συνοικίες της Καλλιθέας και του Προμηθέα.

Στην Καλλιθέα, κάτοικοι έθεσαν ζητήματα που παραμένουν χωρίς λύση επί σειρά ετών. Η κακή κατάσταση του οδοστρώματος, ο κίνδυνος που διατρέχουν οι πεζοί εξαιτίας της απουσίας πεζοδρομίων στις οδούς της περιοχής, τα εγκαταλειμμένα οικόπεδα που συνιστούν εστίες συγκέντρωσης τρωκτικών και ερπετών, σημαντικά ζητήματα στον τομέα της καθαριότητας καθώς και το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συνθέτουν την προβληματική εικόνα με την οποία βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι οι κάτοικοι της περιοχής. Παρόμοια ζητήματα τέθηκαν και από κατοίκους της συνοικίας του Προμηθέα. Από την πλευρά του, ο Αντώνης Μαρκούλης διαβεβαίωσε καταρχάς ότι η δική του Δημοτική Αρχή θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι στα ειδικότερα προβλήματα που απασχολούν τις δύο αυτές συνοικίες αναζητώντας στοχευμένα και πραγματώνοντας τις βέλτιστες λύσεις. Στον Προμηθέα ο Αντώνης Μαρκούλης αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην ανολοκλήρωτη γέφυρα Κούσιου (τη «γέφυρα της ντροπής», όπως την χαρακτήρισε ένας από τους παρευρισκόμενους πολίτες), η οποία έχει τεράστια σημασία για την περιοχή του Προμηθέα, καθώς θα αποτελεί σύνδεσμο της συνοικίας με τον υπόλοιπο αστικό ιστό. Ο Αντώνης Μαρκούλης δεσμεύθηκε ότι στη βάση του αναλυτικού προγράμματος του συνδυασμού «Προτεραιότητα στον Πολίτη» θα γίνει προσπάθεια να υλοποιηθούν οι βέλτιστες λύσεις για τα μεγάλα και βασικά -σε πρώτη φάση- προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου Βέροιας, με άξονες τον ρεαλισμό, την αναπτυξιακή πορεία και τη λειτουργικότητα της πόλης και των Κοινοτήτων. Να σημειωθεί ότι στην αρχή της ομιλίας του, ο υποψήφιος Δήμαρχος έπλεξε το εγκώμιο του παρευρισκόμενου Νεοκλή Κουρουζίδη. Ενός ανθρώπου που, όπως ανέφερε ο Αντώνης Μαρκούλης, αποτελεί μία σύγχρονη θρυλική μορφή με πολυσχιδή δράση και προσφορά στον τόπο, ένα παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους.


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο