«Απώλεια Στήριξης»: Παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Γαβρ. Παπαδόπουλου (29/5)

Οι εκδόσεις Ελευθερουδάκη και το βιβλιοπωλείο «η Γωνιά του Βιβλίου», σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος

«Απώλεια Στήριξης»
του Γαβριήλ Παπαδόπουλου.

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 29 Μαΐου, στις 18.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας (Έλλης 8, Βέροια, τηλ. Επικοινωνίας: 23310-24494).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αλέξανδρος Οικονόμου, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, η Μελίνα Νικολαΐδου, εκπαιδευτικός και στιχουργός και ο συγγραφέας.
Την παρουσίαση θα συντονίσει η Ρίτα Τζατζάκη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η Γκρέις είναι μια πετυχημένη γυναίκα καριέρας που ζει και εργάζεται στο Μανχάταν. Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να επαναφέρει τη ζωή της σε κανονικούς ρυθμούς μετά από ένα δύσκολο διαζύγιο από τον παιδικό την έρωτα. Ο Μιχάλης είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και ρισκάρει καθημερινά τη ζωή του επάνω από το Αιγαίο. Η μοίρα τα φέρνει να βρεθούν, να ερωτευτούν και να κάνουν όνειρα για να ζήσουν μαζί. Όμως η ζωή έχει άλλα σχέδια γι’ αυτούς και βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις που πρέπει να φανούν δυνατοί για να τις ξεπεράσουν. Στο τέλος έχουν αλλάξει σαν χαρακτήρες, έχουν ωριμάσει, ανακαλύπτοντας πως κάποια πράγματα που θεωρούσαν ανυπέρβλητα στο παρελθόν ήταν απλά αστεία μπροστά στο τι πραγματικά μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος.


Απόσπασμα του βιβλίου:
“Το αεροσκάφος άρχισε να «αχνίζει» στο σημείο που τα φτερά συναντούν την άτρακτο, δείγμα των πολλών δυνάμεων g που δεχόταν. Το σώμα του Μιχάλη, σφιγμένο μέσα στην πτητική αντί-g φόρμα του, προσπαθούσε να προωθήσει το αίμα στο κεφάλι του, για να μη λιποθυμήσει. Ανάσες βαριές και κοφτές και ταυτόχρονα σκληροί ελιγμοί στην προσπάθεια να αποκτήσει τακτικό πλεονέκτημα. Τα αεροσκάφη χορεύανε συγχρονισμένα στον αέρα, σαν γεράκια που ερωτοτροπούν. Μόνο που αυτός ο χορός δεν ήταν ερωτικός. Ήταν σκληρός κι επικίνδυνος.
- Νίκο, είμαι χαμηλά στα 1.000 πόδια.
- Σε βλέπω, ο δικός μου παραμένει ψηλά, τον έχω σταθερά κιλ.”
Βιογραφικό
  
Ο Γαβριήλ Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1980 στη Βέροια. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ στη Μεγάλη Βρετανία, όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Ψηφιακή Ηλεκτρονική. 

Από το 2006 ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών. 

Η αγάπη του για τον χώρο της αεροπορίας ήταν η αφορμή για την δημιουργία της Απώλειας Στήριξης, το οποίο αποτελεί και την πρώτη συγγραφική του προσπάθεια.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια