ex-Αιρετικά: Οι πιθανές συνεργασίες στο Δ. Βέροιας - Όλα τα σενάρια!


Η κάλπη των δημοτικών εκλογών του Δ. Βέροιας της περασμένης Κυριακής έβγαλε το "δίδυμο" που θα κονταροχτυπηθούν στον β΄ γύρο, τον νυν Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη και την υποψήφια Δήμαρχο Γεωργία Μπατσαρά

Η κατανομή των εδρών έγινε οριστικά από την 1η Κυριακή και αυτό λίγο - πολύ καθορίζει την επόμενη μέρα...

Ας δούμε τα δεδομένα:

Ο Κώστας Βοργιαζίδης έλαβε 15 έδρες
Η Γεωργία Μπατσαρά 8 έδρες
Ο Παύλος Παυλίδης 7 έδρες
Ο Αντώνης Μαρκούλης 5 έδρες
Ο Γιάννης Παπαγιάννης 4 έδρες
Ο Γιώργος Μελιόπουλος 2 έδρες

Για να μπορέσει να ασκηθεί απρόσκοπτα η διοίκηση και να παίρνονται αποφάσεις, απαιτούνται 21 τουλάχιστον σύμβουλοι, από τους 41. Κατά συνέπεια, με απλά μαθηματικά, οι περιπτώσεις διαμορφώνονται ως εξής:

Σε περίπτωση εκλογής Βοργιαζίδη:

Απαιτούνται 6 τουλάχιστον Σύμβουλοι, άρα μπορεί να συνεργαστεί με την Γεωργία Μπατσαρά (8) ή με τον Παύλο Παυλίδη (7) ή ταυτόχρονα με τον Αντώνη Μαρκούλη (5) και έναν από τους Γιάννη Παπαγιάννη (4) και Γιώργο Μελιόπουλο (2). 

Με δεδομένο ότι η παράταξη Βοργιαζίδη έχει... ιστορίες με την παράταξη Παυλίδη, μάλλον θεωρείται απίθανο το σενάριο συνεργασίας, όπως δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί ο Γιώργος Μελιόπουλος της ΛΑΣ. Όσον αφορά δε του Αντώνη Μαρκούλη και Γιάννη Παπαγιάννη, επίσης εκτιμούμε ότι δεν έμπαιναν σε συνδιοίκηση με τον Κώστα Βοργιαζίδη.

Άρα, η συνεργασία με την Γεωργία Μπατσαρά φαντάζει η πιο πιθανή. 


Σε περίπτωση εκλογής Μπατσαρά:

Έχει 8 έδρες, άρα υπολείπονται 13 για το όριο των 21 εδρών. Αν συνεργαστεί με τον Κώστα Βοργιαζίδη (15) εξασφαλίσει άνετα πλειοψηφία. 

Αν επιλέξει άλλο δρόμο, θα πρέπει να συνεργαστεί με άλλους τρεις συνδυασμούς! Δηλαδή θέλει τις 7 έδρες του Παυλίδη (για να φτάσει στις 15 που έχει ήδη ο Βοργιαζίδης) συν τις 5 του Μαρκούλη (φτάνοντας στις 20) και τις 4 ή 2 των Παπαγιάννη και Μελιόπουλου, για να ξεπεράσει τους 21. Εναλλακτικά, να αφήσει εκτός τον Μαρκούλη και να πάρει της 4 +2 των Παπαγιάννη - Μελιόπουλου, για να φτάσει στους 21. 

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, και δεδομένου ότι ο Γιώργος Μελιόπουλος δεν υπάρχει περίπτωση να συμπράξει, τα σενάρια συνοψίζονται σε 2: 

Συνεργασία με Βοργιαζίδη (8 + 15 έδρες) ή ταυτόχρονη συνεργασία με Παυλίδη - Μαρκούλη - Παπαγιάννη (8 + 7 + 5 + 4).

Πρακτικά, το δεύτερο σενάριο θεωρείται ολίγον απίθανο να συμβεί.

Άρα η συνεργασία με τον Κώστα Βοργιαζίδη φαντάζει η πιο πιθανή.


ΥΓ: Συζητώντας το Σάββατο προ των εκλογών με έναν "παλαιό" για τις εκτιμήσεις μου, μου είπε ότι βάζω πολλά "IF" (αν)... Εν προκειμένω όμως, τα... IF δεν είναι απαραίτητα!

ΥΓ2: Δύο τινά μπορούν να συμβούν, το λοιπόν! Ή να συνεργαστεί ο Κώστας Βοργιαζίδης με την Γεωργία Μπατσαρά ή η Γεωργία Μπατσαρά να συνεργαστεί με τον Κώστα Βοργιαζίδη! 

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο