Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της μετακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά στην Ι.Μ.Παναγίας Δοβρά


Την Τρίτη 28 Μαΐου το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της μετακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά.

Πριν τον εσπερινό στα προπύλαια του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου - Προστάτου των καρκινοπαθών από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ψαχνών Ευβοίας.

Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ.  Δημήτριος, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, Σερβίων καί Κοζάνης κ. Παύλος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, Γρεβενών κ. Δαυίδ, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών και ο Ποιμενάρχης μας Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος προσεφώνησε τους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στην ιερά πανήγυρη. 

Μετά το τέλος του Εσπερινού οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς ξεναγήθηκαν στην έκθεση ζωγραφικών έργων του αείμνηστου καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη εμπνευσμένων από τη ζωή του Αγίου Λουκά που εκτίθενται μόνιμα στις εγκαταστάσεις του ιερού Ναού. Επίσης, παρακολούθησαν ένα αφιέρωμα στη ζωή του Αγίου Λουκά που ετοίμασε το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε επίσκεψη στο επισκοπείο της Βέροιας όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων επέδωσε στους Αρχιερείς το χρυσό μετάλλιο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων και παρέθεσε επίσημο δείπνο.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο