Η "μητρόπολη" Βέροια του χάντμπολ στο πλευρό της Εθνικής ομάδας γυναικών - Συνέντευξη Τύπου


Από το Δημαρχείο της Βέροιας δόθηκε το έναυσμα για την έναρξη του προκριματικού ομίλου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών του 2020, με τη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδος, της Φινλανδίας, του Ισραήλ και του Λουξεμβούργου, το μεσημέρι της Πέμπτης (30/5).

Οι αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή στο Φιλίππειο γυμναστήριο και ολοκληρώνονται την Κυριακή, με την Εθνική μας ομάδα να διεκδικεί την πρώτη θέση και το εισιτήριο για τον επόμενο προκριματικό όμιλο, όπου ήδη βρίσκονται οι Ισπανία, Ολλανδία και Αυστρία.

Στην παρουσίαση της διοργάνωσης συμμετείχαν ο δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης, ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ, Κώστας Σταματιάδης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ του δήμου Βέροιας, Στέργιος Διαμάντης, ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ντόβας και η πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων, Μελίνα Δαμιανίδου.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Κώστας Βοργιαζίδης (δήμαρχος Βέροιας): 
«Καλωσορίζουμε το χάντμπολ στο σπίτι του, στην πόλη που είναι μητρόπολη του αθλήματος. Πάντα στη Βέροια θα βρεθούν εθελοντές για να βοηθήσουν στη διεξαγωγή μίας σημαντικής διοργάνωσης και διαχρονικά σε ότιδήποτε αναλάβαμε τα πήγαμε περίφημα. Χαιρόμαστε που θα γίνει στην πόλη μας η προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και να είστε σίγουροι ότι όλα θα κυλήσουν τέλεια. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα. Θα είμαστε όλοι στο πλευρό της».

Κώστας Σταματιάδης (γενικός γραμματέας ΟΧΕ):
«Ερχόμαστε σε μία πόλη που για το δικό μας άθλημα είναι ιστορική, ένα από τα σπίτια του αθλήματος με τη μεγαλύτερη συνέπεια. Μία πόλη άκρως χαντμπολική, με πολύ κόσμο που ασχολείται με το άθλημα και με δικούς μας ανθρώπους. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Βέροια για τις ανάγκες της Εθνικής γυναικών και ακόμη επειδή συνδυάζουμε τις δράσεις μας με το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων. Θέλω να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή, το δήμαρχο, το ΚΑΠΑ και τον κ. Διαμάντη για τη φιλοξενία και γι΄αυτά που έχουμε να ζήσουμε τις επόμενες τρεις ημέρες. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική γυναικών και όλα θα πάνε καλά».

Στέργιος Διαμάντης (πρόεδρος ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας):
«Να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, που για μία ακόμη φορά επέλεξε τη Βέροια για μία μεγάλη διοργάνωση. Εμείς ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε τις πρωτοβουλιές που εξ αρχής αναλάβαμε για τη διοργάνωση σημαντικών αγώνων στην πόλη. Προέρχομαι από το χώρο του χάντμπολ, αγαπάω αυτό το άθλημα και είμαι χαρούμενος που αυτοί οι αγώνες θα γίνουν εδώ. Θα ήθελα, όμως να είναι κοντά μας κάποιοι άνθρωποι που μας λείπουν . Ο Στέφανος Οικονομόπουλος, που βοήθησε και αγαπούσε το γυναικείο χάντμπολ, ο Τάσος Δανήλος, πατέρας του ομοσπονδιακού προπονητή, που έδωσε τα πάντα για να πάει το άθλημα μπροστά, ο Χρήστος Καψάλης, άνθρωπος του Φιλίππου με τεράστια προσφορά και βέβαια ο Σωκράτης Σκούφας, που διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής γυναικών και έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες».

Διονύσης Ντόβας (πρόεδρος ΕΣΧ Κεντρικής Μακεδονίας):
 «Χαιρετίζουμε μια μεγάλη εκδήλωση που φιλοξενεί η πόλη μας. Κάθε τέτοια διοργάνωση χαίρει άμεσης συμπαράστασης από όλη την πόλη και από την Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας. Καλωσορίζουμε τις αποστολές στη Βέροια, ευχόμαστε καλή διαμονή και καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα»

Μελίνα Δαμιανίδου (πρόεδρος Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων):
«Ευχαριστώ για το κάλεσμα. Νιώθω πολύ τυχερή, καθώς χθες καλοδέχθηκα τα κορίτσια και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας στο ΚΕΜΑΕΔ. Ήρθαν με αγκαλιές και πολλά χαμόγελα, δίνοντας μεγάλη χαρά στα παιδιά μας. Χαίρομαι που το χάντμπολ είναι πάντα δίπλα μας, σε μία σχέση που ξεκίνησε με τον Βριληττό και την πρωτοβουλία του Δημήτρη Κοτσιώνη και της Κατερίνας Ψωμιάδου. Εύχομαι τα καλύτερα στα κορίτσια της Εθνικής, που είναι γεμάτα δύναμη. Σε αυτούς τους αγώνες τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ παίζουν με τα χέρια των κοριτσιών, τρέχουν με τα πόδια τους και δίνουν δύναμη με τη δύναμή τους».

Τα εισιτήρια των αγώνων
Για τους αγώνες θα ισχύσει κοινό εισιτήριο (και για τους έξι αγώνες) με τιμή στα 10 ευρώ, αλλά θα υπάρχει και ημερήσιο εισιτήριο, για κάθε μία από τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης με τιμή στα 5 ευρώ.

Απευθείας μετάδοση των αγώνων
Οι φίλοι του χάντμπολ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν απευθείας τους αγώνες της Εθνικής γυναικών, μέσα από το επίσημο κανάλι του Φιλίππου Βέροιας στο YouTube.

To πρόγραμμα της διοργάνωσης

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019
16:00 Λουξεμβούργο- Φινλανδία
18:30 Ελλάδα- Ισραήλ

Σάββατο 1η Ιουνίου 2019
16:00 Λουξεμβούργο- Ισραήλ
18:00 Ελλάδα- Φινλανδία (ΕΡΤ3)

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019
15:00 Ισραήλ- Φινλανδία
17:30 Ελλάδα- Λουξεμβούργο

Πηγή: laosnews.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο