Ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος για την κοπή δέντρων στο κέντρο της Βέροιας


ΔΤ από αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Δ. Βέροιας: Τις τελευταίες ημέρες τα παρτέρια στην οδό Ιπποκράτους έχουν προκαλέσει πλήθος συζητήσεων.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του τακτικού ελέγχου των δέντρων που φύονται σε χώρους ιδιοκτησίας του Δήμου, πραγματοποίησε έλεγχο στα κηπάρια της οδού Ιπποκράτους.

Κατά τον έλεγχο αυτό, διαπιστώθηκε η προχωρημένη ξήρανση δύο δέντρων και κρίθηκε απαραίτητη η απομάκρυνση τους ως επικίνδυνα, για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων δημοτών κάθε ηλικίας, άλλωστε αυτό που προέχει είναι οι ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας.

Αδιάψευστοι μάρτυρες τις αναγκαιότητας απομάκρυνσης των δέντρων είναι οι πολλές φωτογραφίες που λήφθηκαν πριν, κατά και μετά την απομάκρυνση τους. Ορισμένες από τις οποίες σας επισυνάπτουμε.

Η απομάκρυνση τους έγινε κατά τη διάρκεια του ωραρίου της Υπηρεσίας, προσέχοντας να μην ενοχληθούν κατά το δυνατό οι πέριξ επιχειρήσεις και οι πελάτες τους (το σύνολο των ενεργειών ολοκληρώθηκαν μέχρι τις 10 π.μ.).

Αμέσως μετά, στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε φύτευση δύο τρίμετρων κωνοφόρων, σε αντικατάσταση των δέντρων που απομακρύνθηκαν ένα σε κάθε χώρο κοπής, αποσκοπώντας στη διατήρηση της ισορροπίας της πράσινης εικόνας της πόλης μας.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος – Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, δρώντας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για σωστή και ασφαλή διαχείριση του αστικού πρασίνου , παρά τις πολλές φορές άδικες κριτικές για την Υπηρεσία.
Άλλωστε  η διαχείριση του αστικού πρασίνου γίνεται πάντα λαμβάνοντας υπόψη το αστικό περιβάλλον που ζούμε και άρα είναι ένα πολυσύνθετο θέμα με υψηλό δείκτη δυσκολίας.

Ας μην ξεχνάμε πως «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο…»

Ο Αντιδήμαρχος
Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος – Πολ. Προστασίας
Παπαδόπουλος Βασίλειος

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο