Ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ επισκέφθηκαν την Ημαθία


Στην Ημαθία βρέθηκε την Τετάρτη (15/5) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης συνοδευόμενος από τον Θεοφάνη Κουρεμπέ, πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

Ξεκίνησε από Μελίκη, που επλήγη από το χαλάζι. Συζήτησε με τους παραγωγούς και είδε από κοντά ακτινίδια και νεκταρίνια που επλήγησαν. Ακολούθησε επίσκεψη στον ΕΛΓΑ.


Σε δήλωσή του σημείωσε: “Η περιοχή τα τελευταία χρόνια έχει κρούσματα χτυπούν την παραγωγή. Με αίσθημα αλληλεγγύης, αναπληρώνουμε μέρος του χαμένου εισοδήματος με δικαιοσύνη. Ολόκληρο το χαμένο εισόδημα είναι δύσκολο να καλυφθεί. Ο κανονισμός είναι παλιός και χρειάζεται εκσυγχρονισμό. Το έχουμε ήδη ξεκινήσει. Θα είναι ένας κανονισμός για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Θα είναι ένας αλληλέγγυος και κοινωνικά δίκαιος κανονισμός”.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε:

Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει εκπαίδευση νέων αγροτών. Θα ακολουθήσει ένα νέο πρόγραμμα σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για εκπαίδευση των αγροτών στις νέες τεχνολογίες αλλά και σε θέματα σύγχρονης οικονομικής διαχείρισης.Θα υπάρχει και προμήθεια τεχνολογίας για αγρότες.

Ολοκληρώνεται η διαδικασία εκτιμήσεων, από τις πρώιμες ποικιλίες και ακολουθούν πιο ώψιμες. Έχουν γίνουν 2800 δηλώσεις ζημιάς. Μέσα στον Ιούνιο θα έχουν τελειώσει οι εκτιμήσεις. Στόχος είναι μέχρι το τέλος να έχουν γίνει οι πληρωμές.

Τα πρώτα χρόνια εφαρμόστηκαν αντισταθμιστικά οφέλη για την ισορροπήσει η απώλεια από το Ρωσικό εμπάργκο. Γίνονται πολλές προσπάθειες να αποκατασταθεί η αγορά. Δεν πρέπει να μιλάμε για αποζημιώσεις αλλά να βρει το προϊόν το δρόμο του. Κι άλλοι δρόμοι, καλοί δρόμοι άρχισαν να αναπτύσσονται.

Σήμερα συνεδριάζει στις Βρυξέλλες Επιτροπή και συζητάει την αύξηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης.Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο