Σκέφτομαι και γράφω… (του Λεωνίδα Ακριβόπουλου)


Του Λεωνίδα Ακριβόπουλου*: Γεννήθηκα στη Σαλονίκη το 1978. Άντεξα μόλις έξι μήνες την βοή της μεγαλούπολης οπότε αποφάσισα να  μετακομίσω στη Βέροια, τόπο καταγωγής του πατέρα μου Διογένη Ακριβόπουλου. Μετά τις σπουδές και τις στρατιωτικές υποχρεώσεις, κατοικώ πλέον τα τελευταία 15 χρόνια στη Βέροια, όπου δημιούργησα οικογένεια και απέκτησα 2 παιδιά. Διατηρώ δικηγορικό γραφείο στη Βέροια από κοινού με τον Κωνσταντίνο Ακριβόπουλο.

Από τον πατέρα μου έλαβα παρακαταθήκη το ποντιακό πείσμα (ευτυχώς όχι την ποντιακή μύτη) και την καθαρότητα της ψυχής.
Από την μητέρα μου, Πέλλα Ακριβόπουλου, πήρα την ευαισθησία της και την αγάπη για τις τέχνες και το διάβασμα.
Από την αδερφή μου, Πένυ Ακριβόπουλου, πήρα ότι περισσότερο μπορεί να προσφέρει μια αδερφή σε αδερφό, απεριόριστη αγάπη, αμέριστη συμπαράσταση και δωρεάν ψυχολόγο.
Από την οικογένεια που δημιούργησα δίνω και παίρνω αγάπη και στήριξη καθημερινά.
Από την σύζυγό μου, Λιανα Γκεντσίδου επίσης δικηγόρο, πήρα το πιο απτό παράδειγμα για το πώς μπορεί μία σύζυγος να στηρίζει τις επιλογές του συζύγου, σχεδόν αδιαμαρτύρητα.

Από την ενασχόληση μου με τα κοινά ως δημοτικός σύμβουλος τα πέντε τελευταία χρόνια, κέρδισα πολύτιμες εμπειρίες και μαθήματα που θα με ακολουθούν όλη μου τη ζωή. Δαπάνησα πολύ χρόνο, έκαψα πολλά εγκεφαλικά κύτταρα προσπαθώντας να αντέξω την αμετροέπεια και τον εγωισμό κάποιων, κέρδισα όμως την καθημερινή επαφή και αλληλοεκτίμηση με συνεργάτες, συναδέλφους και με τους δημότες. Στα καθήκοντα που μου εμπιστεύτηκε ο δήμαρχος στην τρέχουσα θητεία (ΚΕΠΑ, Δημοτική Αστυνομία), κυρίαρχο μέλημα και ανησυχία μου υπήρξε η προσπάθεια να μην αδικήσω κάποιον ή ευνοήσω κάποιον άλλον. Εξάλλου πιστεύω απόλυτα στην ισονομία και την αξιοκρατία ως απαραίτητους πυλώνες (ή άξονες αν θέλετε) μιας ορθής και όρθιας κοινωνίας. 

Οι επερχόμενες εκλογές χαρακτηρίζονται από μεγάλες αλλαγές στην διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης. Δεν συμμετέχω ως παρίας ή κομπάρσος, ούτε όμως έχω ως μοναδικό στόχο και σκοπό την επαγγελματική ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση και την πολιτική εν γένει. Κοινώς μπορώ να ζήσω και χωρίς, καθώς θεωρώ πως ούτως ή άλλως ο κάθε δημότης -εκ της ιδιότητάς του- «πολιτεύεται». Συμμετέχω προκειμένου να βοηθήσω τα μέγιστα ώστε να επικρατήσει ο συνδυασμός «δράση με γνώση» και να επανεκλεγεί δήμαρχος ο –άξιος κατά γενική ομολογία- Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης. Συμμετέχω γιατί μπορώ και αντέχω!!! 

* Ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος είναι δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας και πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο