Πώς να επιλέξετε την εταιρεία Ψηφιακού Marketing που σας ταιριάζει;


Η περιήγηση στον κόσμο του Digital Marketing προς αναζήτηση του κατάλληλου Digital Marketing Agency αποτελεί μια απαιτητική διαδικασία για τις περισσότερες επιχειρήσεις, των οποίων ο χρόνος είναι ήδη περιορισμένος. Όλοι χρειάζονται έναν έμπιστο και άξιο ψηφιακό συνεργάτη, ικανό να διαχειριστεί όλες τις ανάγκες τους που αφορούν στο Internet Marketing. Η ταχεία αύξηση των εταιρειών ψηφιακού marketing τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εύρεση της ιδανικής εταιρείας ένα ιδιαίτερα δύσκολο καθήκον.

Η επιλογή του σωστού Digital Marketing Agency είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία της επιχείρησής σας. Μια λάθος επιλογή μπορεί εύκολα να σας αποσπάσει σημαντικά χρηματικά ποσά και να επιδράσει αρνητικά στο όνομά σας. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που καλό θα ήταν να έχετε κατά νου κατά την αναζήτηση της εταιρείας που θα μπορέσει να εκτοξεύσει τη σελίδα της επιχείρησής σας στις μηχανές αναζήτησης.

Ρωτήστε ποιος θα δουλεύει για λογαριασμό σας

Ο σημαντικότερος λόγος που οι πελάτες χρειάζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να συνεργαστούν με μία εταιρεία ψηφιακού Marketing είναι η εξειδίκευση που αυτή φέρει. Η εμπειρία χτίζεται μέσω της συνεργασίας με πολλούς πελάτες από διαφορετικούς βιομηχανικούς κλάδους και μέσω της προσπάθειας (και συχνά της αποτυχία) για εύρεση των κατάλληλων στρατηγικών και τεχνικών για την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων για τους πελάτες.

Βασιζόμενοι εξ ολοκλήρου σε μία ομάδα για τη διαδικτυακή και ψηφιακή απόδοσή σας, μπορεί να αγνοήσετε κάποια σημαντικά κενά της σε ό,τι αφορά τις ικανότητες των μελών της ή την στρατηγική που χρησιμοποιεί. Το σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως αυτό που αγοράζετε όταν συνεργάζεστε με μία εταιρεία ψηφιακού marketing δεν είναι το όνομά της, αλλά οι άνθρωποι που τη στελεχώνουν και η εμπειρία που έχουν χτίσει με τα χρόνια. Πράγματι, το ανθρώπινο δυναμικό κάθε εταιρείας παροχής υπηρεσιών αποτελεί το μεγαλύτερό της πλεονέκτημα, πάνω στο οποίο πρέπει να βασίσετε τη δυνητική σας μελλοντική συνεργασία.

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλές επιχειρήσεις κατά την επιλογή Digital Marketing Agency είναι να υποθέτουν πως τα μέλη που πήραν μέρος στη συνάντηση που πραγματοποιήσατε κατά την έναρξη συνεργασίας είναι αυτά που θα εργάζονται μακροπρόθεσμα για λογαριασμό σας. Στην πραγματικότητα, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν μια τακτική, κατά την οποία δείχνουν στην αρχική συνάντηση όλα τα δυνατά τους χαρτιά. Στην πορεία και αφότου η συμφωνία με τον πελάτη έχει κατωχυρωθεί, αντικαθιστούν αυτά τα δυνατά χαρτιά με λιγότερο έμπειρα άτομα. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, βεβαιωθείτε πως έχετε ελέγξει εκ των προτέρων ποιος θα κάνει κάθε εργασία που σας αφορά, το υπόβαθρό του και την εμπειρία του.

Συχνά το όφελος της συνεργασίας με μικρότερες ανεξάρτητες εταιρείες marketing είναι μεγάλο, καθώς έτσι θα μπορέσετε να είστε σίγουροι ότι έμπειροι και καταξιωμένοι άνθρωποι θα έχουν αναλάβει το έργο σας. Πρωτού, όμως, πάρετε την τελική σας απόφαση, κάντε μια μικρή έρευνα στο site της εταιρείας και στο προφίλ του LinkedIn των εργαζομένων, ώστε να επιβεβαιώσετε το υπόβαθρό τους.

Απαιτήστε πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια
Η έλλειψη διαφάνειας είναι το πιο σημαντικό και συνηθισμένο σημάδι κινδύνου. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να εντοπίσετε εξ αρχής από το website της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της έρευνάς σας: είναι διαθέσιμη η διεύθυνση της εταρείας; Αναγράφονται τα βιογραφικά σημειώματα των εργαζομένων; Αν όχι, δε χρειάζεται να σπαταλίσετε το χρόνο σας με το συγκεκριμένο Digital Marketing Agency.
Η διαφάνεια αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους παράγοντες μιας συνεργασίας. Οι εταιρείες που αξίζουν τον χρόνο και τα χρήματά σας φροντίζουν ώστε να χτίζουν ανοιχτές και ειλικρινείς σχέσεις με τους πελάτες τους, τους ενημερώνουν κατά τη διάρκεια όλων των διαδικασιών για την πρόοδό τους και προσφέρουν τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων τους. Οι περισσότερες εταιρείες αναμένουν ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας και θέλουν να βλέπουν την εξέλιξη και την πορεία των εργασιών που τις αφορούν.
Ιδανικά, θα πρέπει να διαθέτετε έναν σύμβουλο, υπεύθυνο για τη διαχείρηση του λογαριασμού σας, ο οποίος θα είναι η κύρια επαφή σας εντός της εταιρείας. Κάθε υποψήφια εταιρεία θα πρέπει να μπορεί να σας παρέχει δείκτες της απόδοσής σας και αναλυτικές αναφορές των δραστηριοτήτων της ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να σας δείξει πού ακριβώς πάνε τα χρήματά σας. Η πλήρης διαφάνεια θα πρέπει να έιναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που θα αναζητήσετε κατά την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει το Internet Marketing της επιχείρησής σας.

Στη Think Tank χρησιμοποιούμε το εργαλείο project management, FreedCamp, ώστε να παρέχουμε πλήρη διαφάνεια σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες και την πορεία των εργασιών που σχετίζονται με την επιχείρησή σας. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε πλήρη γνώση του έργου μας και της προόδου της εργασίας μας.
Πριν προχωρήσετε σε συενργασία με μία εταιρεία, είναι σημαντικό να συζητήσετε για την ποσότητα της δουλειάς που θα πρέπει εσείς ο ίδιος να καταβάλετε στο έργο του Digital Marketing, καθώς και τους πόρους που θα χρειαστεί να διαθέσετε. Πρέπει να ξέρετε εκ των προτέρων ότι συχνά ο χρόνος και η προσωπική δουλειά σας είναι απαραίτητα για να πετύχει ένα project internet marketing.

Φροντίστε η προσωπικότητα της εταιρείας να είναι συμβατή με τη δική σας
Όταν έχετε καταλήξει στην τελική λίστα με τις εταιρείες ψηφιακό μάρκετινγκ, είναι ώρα να αποφασίσετε το είδος της προσωπικής σχέσης που θέλετε να δημιουργήσετε. Υπάρχουν πολύ λίγες εταιρείες Digital Marketing που μπορώ πραγματικά να ξεχωρίσουν σε τεχνικό επίπεδο από τους ανταγωνιστές τους. Επομένως, αν μπορέσετε να βρείτε μία εταιρεία που πληροί όλες τις τεχνικές σας απαιτήσεις και, ταυτόχρονα, αισθάνεστε πως θα τα πάτε καλά και σε προσωπικό επίπεδο, τότε έχετε βρει τον νικητή σας.
 Όλοι αποζητούν κάτι διαφορετικό  από τη σχέση τους με μία εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ. Τα τμήματα μάρκετινγκ έχουν πάρα πολλές καθημερινές λειτουργικές εργασίες να πραγματοποιήσουν και η πλειοψηφία τους χρειάζεται να δημιουργήσει  στενές σχέσεις και δυνατός δεσμούς με την marketing agency που έχετε επιλέξει. Είναι επομένως σημαντικό να συνεργαστείτε με μία εταιρεία της οποίας η προσωπικότητα  σας ταιριάζει.
Αν καταφέρετε να βρείτε μια digital marketing agency με προσιτά και φιλικά μέλη, αυτό που μπορεί να επιταχύνει το σχηματισμό στενών εργασιακών σχέσεων ανάμεσα στα δύο μέρη  και με οδηγήσει  σε μία βελτιωμένη επικοινωνία και πραγματοποίηση των απαιτήσεών σας από την εταιρεία.

Στη Digital Marketing Agency ThinkTank φροντίζουμε να δημιουργούμε ειλικρινείς σχέσεις με τους συνεργάτες μας, να τους ενημερώνουμε για κάθε βήμα των εργασιών που τους αφορούν δεν ενδιαφερόμαστε για αυτός τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Περάστε από τη βάση της εταιρείας μας στη Νέα Ιωνία για να συζητήσουμε τον κατάλληλο τρόπο προώθησης του site της δικής σας επιχείρησης, ώστε να βρεθεί γρήγορα στην κορυφή των κυρίαρχων μηχανών αναζήτησης. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο