Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αγορά ενός διαμερίσματος


Πολλοί από εσάς ενδεχομένως βρίσκεστε στη θέση να θέλετε να αποκτήσετε ένα σπίτι. Η κατασκευή σπιτιού αποτελεί μία αρκετά δαπανηρή και γεμάτη ευθύνες υπόθεση, και έτσι ενδεχομένως εξετάζετε την αγορά ενός διαμερίσματος. Και σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποκτήσετε ένα σπίτι που πραγματικά καλύπτει τις ανάγκες σας. Ας δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε εάν πρόκειται να αγοράσετε ένα διαμέρισμα. 

Η ποιότητα του σπιτιού θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημά σας, εάν αναζητάτε ένα σπίτι το οποίο θα αγοράσετε και θα ζήσετε σε αυτό αρκετά χρόνια. Εάν το σπίτι βρίσκεται ακόμα στη φάση της κατασκευής, αυτό είναι υπέρ σας, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τη διαδικασία από κοντά. Εάν έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατασκευή, μπορείτε να ζητήσετε να δείτε άλλες οικοδομές του ίδιου κατασκευαστή, ακόμα και αν έχουν ολοκληρωθεί. Εάν το σπίτι προς αγορά βρίσκεται ακόμα στη φάση των εκσκαφών ή των χρωματισμών, έχει το θετικό στοιχείο ότι μπορείτε να επέμβετε και να κατασκευάσετε κάποια πράγματα όπως ακριβώς σας αρέσουν, καθώς και να κάνετε κάποιες βελτιώσεις. Εάν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του, και πάλι μπορείτε να ελέγξετε την ποιότητα κατασκευής του, καθώς αυτή θα είναι εμφανής.

Όπως και να έχει, θα πρέπει να συμβουλεύεστε για ό, τι κάνετε τον μηχανικό σας, καθώς και το δικηγόρο σας. Με τη βοήθειά τους, πριν από την υπογραφή των συμβολαίων, θα πρέπει να ελέγξετε την οικοδομική άδεια, το εργολαβικό συμβόλαιο μεταξύ των οικοπεδούχων και του εργολάβου ή το συμβόλαιο κτήσης του οικοπέδου στο οποίο χτίζεται το σπίτι. Ακόμα, καλό είναι να ελέγξετε την τεχνική περιγραφή της πολυκατοικίας, στην οποία θα δείτε όλα τα υλικά και τις εργασίες που περιλαμβάνονται στα διαμερίσματα αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Μετά από όλα αυτά, μην παραλείψετε να ελέγξετε τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, καθώς και τον κανονισμό της πολυκατοικίας, προκειμένου να γνωρίζετε το ποσοστό ιδιοκτησίας στο συνολικό οικόπεδο, τη διαδικασία με την οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις που αφορούν στην πολυκατοικία, καθώς και την αναλογία των κοινόχρηστων δαπανών.

Κάτι ακόμα που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι εάν το διαμέρισμα που πρόκειται να αγοράσετε είναι ημιτελές, θα πρέπει να συμφωνήσετε με τον κατασκευαστή για τις εργασίες και τα υλικά που απομένουν να γίνουν για την ολοκλήρωσή του και τα οποία θα πρέπει να περιλαμβάνονται στην τελική τιμή. Παράλληλα, θα πρέπει να συμφωνήσετε ποιες εργασίες θα αναλάβετε να πληρώσετε εσείς, όπως για παράδειγμα τον απορροφητήρα, τον θερμοσίφωνα, και τις συνδέσεις των δικτύων της ΔΕΗ, του φυσικού αερίου και της αποχέτευσης. Εάν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε κάποιες αλλαγές στα υλικά που χρησιμοποιούνται ή στη διαρρύθμιση, αυτά συνήθως επιβαρύνουν εσάς. Για αυτό και πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, εάν θέλετε να αποφύγετε στην πορεία μία ανακαίνιση σπιτιού.


Άρθρο από Ανακαίνιση Σπιτιού – DynamicGroup.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο