Το Φανάρι και την Πρίγκηπο επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Βεροίας


Κατά το τριήμερο 12-14 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα, τον αρχιδιάκονο Παντελεήμονα Παπαεμμανουήλ και τον μοναχό Γεράσιμο Μπεκέ, επισκέφθηκε το Φανάρι για να ευχαριστήσει και από κοντά τον Οικουμενικό Πατριάχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την αποστολή του Μητροπολίτου Λαοδικίας κ. Θεοδωρήτου ως εκπροσώπου του στις εκδηλώσεις των επετειακών 25ων Παυλείων, καθώς και για το μήνυμα που ανέγνωσε κατά την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου. 

Ο Μητροπολίτης επέδωσε στον Πατριάρχη και τα τελευταία του βιβλία «Παύλος, ο των Βεροιέων διδάσκαλος» και «Ευεργετών και ιώμενος β΄έκδοσις» που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Ο κ. Βαρθολομαίος προσεκάλεσε τον Μητροπολίτη Βεροίας με την συνοδεία του να παρακαθίσουν στην πατριαρχική τράπεζα μαζί με άλλους επισκέπτας του Πατριαρχείου. 

Το Σαββατοκύριακο ο κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε τη Πρίγκηπο και έλαβε μέρος σε αρχιερατικό συλλείτουργο με τον Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο, ο οποίος συμπλήρωσε 45 έτη από την εις διάκονον χειροτονία του - που έγινε στη Χαλκηδόνα και κατά την οποία ο Μητροπολίτης Βεροίας παρευρέθη τότε ως διάκονος- και τον Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα. Συμπροσευχόμενοι στο ιερό βήμα παρίσταντο οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων και Καλλιουπόλεως κ. Στέφανος.


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο