Επίσκεψη Φρόσως Καρασαρλίδου στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας


ΔΤ: Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας πραγματοποίησε την Παρασκευή η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου συνοδευόμενη από τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Αναστάσιο Κωστόπουλο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Ημαθίας κ. Απόστολος Μούρτης

Η βουλευτής συνεχάρη τον αστυνομικό διευθυντή κ. Διονύσιο Κούγκα για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε καλή δύναμη και δημιουργική θητεία. Στη συνέχεια συζήτησαν για την αστυνομική δύναμη του νομού σε ανθρώπινο δυναμικό και σε στόλο οχημάτων. Ο διευθυντής ενημέρωσε πως σύμφωνα με το οργανόγραμμα είναι καλυμμένες οι θέσεις. Ωστόσο θα πρέπει να γίνει επικαιροποίηση του οργανογράμματος διότι η Αστυνομική Διεύθυνση του νομού χρειάζεται περισσότερους αστυνομικούς, ενώ για το στόλο των οχημάτων είπε ότι είναι απαρχαιωμένος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κίνηση μόνο το 1/3 της δύναμης που διαθέτει. Ως προτάσεις τέθηκαν η απόκτηση νέων οχημάτων μέσω ΕΣΠΑ, από ιδιωτικές δωρεές και μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης.

Η βουλευτής αναφέρθηκε και στην απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προσλάβει ειδικούς φρουρούς χωρίς τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων κάτι που υπονομεύει όπως τόνισε όλη την προσπάθεια που γινόταν αυτά τα χρόνια για αναβάθμιση των αστυνομικών.

Συζητήθηκε επίσης η προοπτική να έρθουν στο νομό περισσότεροι πρόσφυγες, καθώς και το θέμα της απόκτησης ιδιόκτητης στέγης της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο χώρο που παραχωρήθηκε κοντά στα Δικαστήρια. Ο διευθυντής ενημέρωσε πως γίνονται κινήσεις σε συνεργασία με το Αρχηγείο για ένταξη του έργου σε επόμενο ΕΣΠΑ. Τέλος έγινε συζήτηση και για το ρόλο της Αστυνομίας στην ενημέρωση των μαθητών για θέματα οδικής ασφάλειας και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο σε συνεργασία με την Α/μια και Β/θμια Εκπαίδευση, καθώς και για τη δυνατότητα δημιουργίας Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Βέροια με σκοπό την καλύτερη εκπαίδευση τον μαθητών.

Κλείνοντας και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν από κοινού για την επίλυση των προβλημάτων του νομού.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο