ex-Αιρετικά: Οι αλλαγές στις διοικήσεις Δημόσιων Οργανισμών και οι... μνηστήρες της Πηνελόπης!


Είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα τα περισσότερα πράγματα που αφορούν την δημόσια διοίκηση να τελούν υπό... κομματικό πρίσμα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προφανώς πρωτεύουσα θέση έχει η νομή της διοίκησης σε δημόσιους φορείς. 

Τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση, λοιπόν, πάσης φύσεως Πρόεδροι, Διευθυντές, Διοικητές σε νομικά πρόσωπα και οργανισμούς τίθενται υπό... καθαίρεση και από την άλλη, πάσης φύσεως δελφίνοι και... μνηστήρες προαλείφονται! 

Είναι λογικό η κάθε κυβέρνηση να βάζει άτομα της εμπιστοσύνης της σε καίριες θέσεις ευθύνης. Δεν είναι όμως κάτι τέτοιο αποδεκτό ως μια μορφή "εξαργύρωσης γραμματίων" ή βολέματος αποτυχημένων στην πολιτική. Αν κρίνουμε από το ύφος και όπως ευαγγελίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προτιμηθούν άτομα με αποδεδειγμένες διοικητικές ικανότητες. Αυτό βέβαια μένει να φανεί στην πράξη και θα κριθεί αναλόγως. 

Όπως και να έχει, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παραφιλολογία και η ονοματολογία που κυκλοφορεί για διάφορες έμμισθες θέσεις σε Οργανισμούς, καθώς ανακυκλώνεται ένας κύκλος συγκεκριμένων προσώπων (πολλές φορές χωρίς οι ίδιοι να έχουν καμία εμπλοκή σε αυτό), λες και ο τόπος μας είναι φτωχός από ανθρώπινο δυναμικό...


ΥΓ1: Αυτό που η συμμετοχή στην πολιτική γίνεται - με όχημα την "αφιλοκερδή" προσφορά - σκαλοπάτι για ατομική επιβίωση κάπως πρέπει να το δούμε...

ΥΓ2: Ο καθένας έχει δικαίωμα στο... όνειρο. Αρκεί να μην είναι εις βάρος μας!

(Πίνακας: Pinturicchio, Penelope and the Suitors)


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο