Μια ιστορική στιγμή για τον συνοικισμό του Εργοχωρίου - Ήρθε η ώρα να "ξυπνήσει" και ο Δ. Βέροιας


Άκρως επιτυχημένη και με αθρόα συμμετοχή κόσμου ήταν η πρώτη πολιτιστική εκδήλωση του Συλλόγου του Εργοχωρίου, το βράδυ του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2019...

Εκατοντάδες κόσμου, κάτοικοι και επισκέπτες του συνοικισμού της Βέροιας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση "Εχθροί εξ αίματος" του Αρκά, από την θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Βέροιας, ενώ μετά την παράσταση ακολούθησε γλέντι υπό τους ήχους παραδοσιακής και όχι μόνο μουσικής, με πολύ φαγητό και ποτό!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε έναν εγκαταλειμμένο μέχρι πρότινος χώρο, στις παλιές εγκαταστάσεις της μεταφορικής Κοντογούνη και - για τους παλιότερους στη γειτονιά - των παλιών εγκαταστάσεων της βιοτεχνίας κρεάτων Κουκουτέγος! Ο χώρος αυτός βρίσκεται στο κέντρο του συνοικισμού και είναι πολλά στρέμματα, τα μισά και παραπάνω από τα οποία ασφαλτοστρωμένα, γεγονός που βοηθά στην διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων. Παράλληλα, η δραστηριοποίηση του συλλόγου έδωσε την αφορμή να καθαριστεί γενικότερα ο χώρος από την πυκνή βλάστηση και διάφορες ακαθαρσίες. 

Μετά την πρώτη "δυνατή" διοργάνωση, το Εργοχώρι και οι πολλές εκατοντάδες κάτοικοί του θα πρέπει πλέον να απολαμβάνουν την ίδια προσοχή με τους υπολοίπους δημότες... Και, φυσικά, μέσα στις διάφορες αποκεντρωμένες εκδηλώσεις του Δήμου, θα πρέπει και αυτός ο συνοικισμός να έχει ένα... μερίδιο. 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. και στα μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Εργοχωρίου για την πρωτοβουλία. Είναι η πρώτη φορά από ιδρύσεως του συνοικισμού (εδώ και πολλές δεκαετίες δηλαδή) που υπάρχει τέτοια εκδήλωση και ευχόμαστε να υπάρξουν πολλές στο μέλλον. 

Επιτέλους, η νεότερη γειτονιά της Βέροιας θα πρέπει να γίνει πλέον γνωστή και για τις ωραίες δράσεις της και την ομορφιά του τοπίου και όχι μόνο ως την περιοχή που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο και με χειρότερες συνθήκες διαβίωσης καταυλισμό τσιγγάνων, για τον οποίο - διαχρονικά και πρόσφατα - η Δημοτική Αρχή απέτυχε παταγωδώς να πράξει το οτιδήποτε (πέρα από τον λαμβάνει τις... ψήφους των κατοίκων του καταυλισμού). 









Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο