Διαμορφώνουμε σε ρετρό στυλ το σαλόνι μας


Ζούμε σε μια απόλυτα vintage εποχή, όπου ρούχα, έπιπλα, αντικείμενα, έργα τέχνης ακόμα και μεταφορικά μέσα, όπως αυτοκίνητα και μηχανές, διαθέτουν μια ρετρό αισθητική και μας επισκέπτονται από το παρελθόν.

Οπότε ποια θα μπορούσε να είναι πιο καλή ιδέα για τη διακόσμηση του σαλονιού μας από την επιλογή του ρετρό στυλ; Το ρετρό όπως είπαμε επανέρχεται δυναμικά στο σήμερα και μπορούμε εύκολα να διαλέξουμε ανάμεσα σε πολλά έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα με ρετρό διάθεση.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι τα σαλόνια μας πρέπει να έχουν ρετρό διάθεση. Φροντίζουμε πάντα να διατηρούμε τους χώρους μας στο σήμερα.

Πώς πετυχαίνουμε το ρετρό στυλ διακόσμησης;
®             Ρετρό χρώματα και μοτίβα: Το ρετρό στυλ διακόσμησης θα φέρει στο σπίτι σας έντονα μοτίβα και χρώματα. Αν είστε λάτρης των σχεδίων που τραβούν την προσοχή μη διστάσετε να τα ενσωματώσετε σε μεγάλες επιφάνειες του σαλονιού σας. Από την ταπετσαρία, τις κουρτίνες, το χρώμα του τοίχου μέχρι και τους καναπέδες μπορείτε να εντάξετε τα τολμηρά σχέδια και τα έντονα χρώματα στο σαλόνι σας.
®             Καμπύλες γραμμές στα έπιπλα: Ένα από τα πιο κλασικά στοιχεία στη ρετρό διακόσμηση είναι οι καμπύλες και οι κυκλικές μορφές. Τα έπιπλα μοιάζουν σαν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής. Επομένως, διαλέγουμε και επενδύουμε σε καναπέδες και τραπεζάκια σαλονιού που οι άκρες τους ξεφεύγουν από τις αυστηρές γωνίες, αλλά αποτελούνται από μικρότερες ή μεγαλύτερες καμπύλες.
®             Ανοίγματα σε όλους τους χώρους: Το σαλόνι οδηγεί, συνήθως, σε μία ανοιχτή τραπεζαρία που έρχεται σε άμεση επαφή με την κουζίνα, η οποία, επίσης, δεν ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο χώρο. Αυτή η ανοιχτή διαρρύθμιση είναι αρκετά δημοφιλής και στις μέρες μας. Αν σχεδιάζετε το σπίτι σας από την αρχή θα πρέπει να σκεφτείτε την τοποθέτηση μεγάλων ανοιγμάτων σε όλα τα δωμάτια.
®             Αφράτες φλοκάτες: Μεταξύ της δεκαετίας του 50’ και του 70’ τα γούνινα χαλάκια στο σαλόνι ήταν το must της εποχής. Από πορτοκαλί μέχρι μαύρο μπορούσαμε κυριολεκτικά να τα βρούμε σε όλα τα χρώματα της παλέτας. Αν θέλετε να συνδυάσετε το ρετρό με το σύγχρονο στυλ διακόσμησης μπορείτε να κινηθείτε σε πιο απαλούς τόνους. Ακόμα και ένα μπεζ ή λευκό γούνινο χαλί μπορεί να φέρει στο σαλόνι σας το ξέγνοιαστο ύφος της εποχής, χωρίς να φαίνεται ξεπερασμένο.
®             Έπιπλα σε ρετρό διάθεση: Επιλέγουμε έπιπλα ξύλινα και σκαλιστά, φλοράλ καναπέδες με μαξιλάρια από την ίδια χρωματική παλέτα ή κάποιο περίτεχνο παραδοσιακό χαλί και φυσικά φυτά εσωτερικού χώρου που θα αναδείξουν τη ρετρό διάθεση του σαλονιού μας.

Έτσι, ακολουθώντας μερικές βασικές συμβουλές, θα μπορέσετε εύκολα να δώσετε μια vintage διάθεση στο σαλόνι σας, αρκεί να αποφύγετε τις υπερβολές, καθώς ο σκοπός δεν είναι να δημιουργήσουμε ένα σαλόνι της δεκαετίας του ’50, αλλά να μπορέσουμε να εντάξουμε στο σήμερα vintage λεπτομέρειες και να τις συνδυάσουμε πετυχημένα με έπιπλα EpiplaGand.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο