Εκδηλώσεις του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας


Φέτος,  η  Παγκόσµια  Οµοσπονδία  για  την  Ψυχική  Υγεία (WFMH) αποφάσισε να καταστήσει την «πρόληψη της αυτοκτονίας» το κύριο θέµα της Παγκόσµιας Ηµέρας Ψυχικής Υγείας.

Η αυτοκτονική συµπεριφορά υπήρξε σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, αλλά λόγω πολλών σύνθετων παραγόντων, έχει αυξηθεί σταδιακά σε όλα τα µέρη του κόσµου και, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, έχει φτάσει σε ανησυχητικά στατιστικά επίπεδα.

Σύµφωνα µε τον ΠΟΥ, περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι πεθαίνουν από αυτοκτονία το χρόνο, γεγονός που την καθιστά την κύρια αιτία θανάτου µεταξύ των ατόµων ηλικίας δεκαπέντε έως είκοσι εννέα ετών.

Συχνά  πιστεύεται  ότι µόνο  οι  ενήλικες  παρουσιάζουν  αυτοκτονικές συµπεριφορές, αλλά θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι πολλά παιδιά και νέοι συµµετέχουν σε αυτό το είδος συµπεριφοράς ως αποτέλεσµα στιγµατισµού, βίας, σεξουαλικής κακοποίησης, εκφοβισµού και κοινωνικής αποµόνωσης. Η αυτοκτονία είναι ένα παγκόσµιο πρόβληµα δηµόσιας υγείας που αξίζει την προσοχή   όλων   των   παραγόντων   στον   τοµέα   της   ψυχικής   υγείας, συµπεριλαµβανοµένων    των  επιστηµονικών    και    επαγγελµατικών οργανώσεων, των Πανεπιστηµίων και των Οργανώσεων για τους λήπτες υπηρεσιών  ψυχικής  υγείας  και  των  οικογενειών -  φροντιστών  τους.

Υπάρχουν πολλοί σύνθετοι παράγοντες που συµβάλλουν στην αυτοκτονία, αλλά αυτό που είναι πιο σηµαντικό είναι ότι όλες οι ενέργειές µας πρέπει να προσανατολίζονται στην πρόληψη. Συνεπώς, είναι σηµαντικό να ληφθούν διατοµεακά και διεπιστηµονικά µέτρα από όλους τους εµπλεκόµενους φορείς.

Το θέµα της πρόληψης της αυτοκτονίας, το θέµα της Παγκόσµιας Ηµέρας για την  Ψυχική  Υγεία  το 2019  είναι  να  προσελκύσει  την  προσοχή  των κυβερνήσεων, ώστε το ζήτηµα να αποτελέσει προτεραιότητα στις ατζέντες της δηµόσιας υγείας σε όλο τον κόσµο.

Η αυτοκτονία µπορεί να αποφευχθεί, γι 'αυτό όλες οι προσπάθειες και οι δηµόσιες πολιτικές πρέπει να επικεντρωθούν στην πρόληψη. Χρειαζόµαστε τη βοήθεια όλων.

Σας προσκαλούµε να συµµετάσχετε στην εκστρατεία για την Παγκόσµια Ηµέρα της Ψυχικής Υγείας 2019 που διοργανώνει ο ΣΟΦΨΥ Ηµαθίας στις10 και 11 Οκτωβρίου 2019.

Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. ΗΜΑΘΙΑΣ

• ΣΤΕΓΗ ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
•  ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ∆ΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πρόγραµµα εκδηλώσεων
Ανοίξεως 120,  59131  Βέροια, Τηλ.  2331400426,  κιν. 6973738544 email: sofpsim@gmail.com,   www.sofpsi-ima.gr 
10.00  -  13.30 & 16.30 - 21.00

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
• 11.00 Πλατεία Δηµαρχείου
Ο Σύλλογος Οικογενειών & Φίλων για την Ψυχική Υγεία Ηµαθίας και το Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων µε Ψυχικές Διαταραχές Βέροιαςπαρουσιάζουν Μια διαδραστική, βιωµατική εµπειρία «Τα συναισθήµατα πίσω από τις µάσκες της ζωής µας» µε ελεύθερη συµµετοχή

Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!
Συνδιοργάνωση:  ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 
Χορηγοί:
• ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Λέξις • ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
ΒΡΑΔΙΑ ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ µε αφιέρωµα στο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ - ΣΜΥΡΝΑΙΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
µε την και τους Βάσω Βασιλειάδου Βασίλη Ζιγκερίδη Περικλή Βραχνό Αστέρη Βαρβέρη τραγούδι κανονάκι βιολί λαούτο - κιθάραστο ποντιακό πρόγραμμα:
ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης µε τον Αντώνη Καλατή, τραγούδι λύρα
συµµετέχει το χορευτικό τµήµα του Συλλόγου Μικρασιατών Ηµαθίας στις 20.30 το βράδυ στο κέντρο «ΣΕΙΡΙΟΣ» στο Μακροχώρι.

Προσκλήσεις από τα γραφεία του ΣΟΦΨΥ Ηµαθίας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο