Η Βέροια γιόρτασε την 107η Επέτειο της Απελευθέρωσής της (βίντεο - φώτο)


Την 107η επέτειο της Απελευθέρωσής της από τον Τουρκικό ζυγό γιόρτασε η Βέροια την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019.

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Βέροιας και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων της πλ. Ωρολογίου. 


Αμέσως μετά, επίσημοι και πολίτες μετέβησαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου έγινε η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτη Βεροίας Παύλου. Η τοποθέτηση της προτομής έγινε με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων από την ημερομηνία γέννησης του μακαριστού και ήταν πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Δράμας Παύλου και του Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Αρχιμ. Εφραίμ, καθώς και οι δύο χειροτονήθηκαν από αυτόν και έτσι θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη και το έργο του. 

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση συλλόγων, σχολείων και τμημάτων του Στρατού ενώπιον των επισήμων και του λαού της Βέροιας, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχε και η στρατιωτική μπάντα του Γ' Σ.Σ., η οποία παιάνισε τα εμβατήρια της στρατιωτικής παρέλασης, παίρνοντας την σκυτάλη από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δ. Βέροιας που έπαιζε στην μαθητική παρέλαση. 


Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ενώ παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν, πέρα από τους Μητροπολίτες Βεροίας και Δράμας, οι βουλευτές Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Φρόσω Καρασαρλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, ο Δήμαρχος Βέροιας, ο διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας, η Διοικήτρια της Σχολής Μετεκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. στη Βέροια, ο διοικητής Π.Υ. Κ. Μακεδονίας και ο Διοικητής των Π.Υ. Ημαθίας, ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και αντιπροσωπεία από την πόλη Ούζιτσε της Σερβίας (αδελφοποιημένοι Δήμοι με τη Βέροια)  κ.α. 

Δείτε το βίντεο από την ζωντανή μετάδοση του InVeria.gr μέσω fb και πλούσιο φωτορεπορτάζ:



(πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση - Για αποθήκευση δεξί κλικ, "Άνοιγμα εικόνας σε νέα καρτέλα" και μετά πάλι δεξί κλικ και "Αποθήκευση ως")























































































































































































































































Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο