Πρώτα καμπάνια και μετά... καμπάνα για το τσιγάρο!


Καλεσμένος του Νίκου Βουδούρη στην εκπομπή "Λαϊκά και Αιρετικά" στον ΑΚΟΥ 99,6 ήταν το μεσημέρι της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2019 ο Κώστας Σαμανίδης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος της Βέροιας.

Μεταξύ των πολλών θεμάτων που συζήτησαν, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον αντικαπνιστικό νόμο και τα τσουχτερά πρόστιμα που περιμένουν ιδιοκτήτες και θαμώνες. 

Χαρακτηριστική είναι η ατάκα που χρησιμοποίησαν σχετικά με την εφαρμογή του νόμου, ότι "πρέπει πρώτα να υπάρχει καμπάνια και μετά... καμπάνα", εννοώντας ότι αν δεν υπάρχει σχετική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για το θέμα και απλώς επιβάλλονται πρόστιμα δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικότητα. 

Εδώ που τα λέμε, μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να προσπαθεί να επιβάλλει την... τάξη, αλλά δεν είναι δική του δουλειά να επιβάλλει το νόμο. Αν είναι σωστός με τις υποχρεώσεις του, δεν βάζει τασάκια (ούτε... εναλλακτικές μορφές από τασάκια), έχει τις σχετικές πινακίδες απαγόρευσης και κάνει τις συστάσεις που πρέπει στους... παράνομους, γιατί να θεωρείται πως έχει ευθύνη ή να πρέπει ο ίδιος να το παίξει... χωροφύλαξ;

Καλός ή κακός ο νόμος, είναι νόμος και - σε τελική ανάλυση - καλό στην υγεία μας θα κάνει. Οπότε, ας αφήσουμε τις εξυπνάδες και ας... εκπολιτιστούμε. Τα κατάφεραν οι Ευρωπαίοι, τα κατάφεραν και οι γείτονές μας (Τούρκοι, Βούλγαροι κλπ). Εμείς; 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο