Συγκίνηση και περηφάνια στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων 1940 -1941 στη Βέροια (βίντεο - φώτο)


Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2019 η τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων 1940 - 1941 από την περιοχή του Δ. Βέροιας, στην πλ. Ωρολογίου στη Βέροια. Πρόκειται για ένα Μνημείο που έγινε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου  Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ημαθίας, σε συνεργασία με τον Δ. Βέροιας. 

Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια από τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ημαθίας Χρήστο Φράγκο

Ακολούθησε το προσκλητήριο των πεσόντων, η ανάγνωση δηλαδή όλων των ονομάτων των πεσόντων από την ευρύτερη περιοχή της Βέροιας και χαιρετισμοί, από τον πρόεδρο του Σ.Ε.Α.Ν. Ημαθίας Χρήστο Φράγκο, τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και τον πρόεδρο της Ανωτάτης Πανελληνίου Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών (ΑΠΟΕΑ) Φίλιππο Κωσταρά.

Στο τέλος της τελετής, έγινε κατάθεση στεφάνων από τις αδερφές Μαρία και Γρηγορία Ταραμονλή, απογόνους του Γρηγορίου Ταραμονλή που σκοτώθηκε στον πόλεμο, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η φιλαρμονική ορχήστρα του Δ. Βέροιας παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο. 


Πέρα από τους προαναφερθέντες, στην τελετή ήταν παρόντες ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, ο διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Διονύσιος Κούγκας, ο αν. Διοικητής Π.Υ. Βέροιας αντιπύραρχος Αλέξανδρος Κουβακάς, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών, συγγενείς των θυμάτων και άλλοι πολίτες.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γ.Γ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ημαθίας Γιάννης Τζήκας.

Δείτε βίντεο (από ζωντανή μετάδοση του InVeria.gr μέσω fb) και σχετικές φωτογραφίες από την τελετή:












































Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο