Τι είπε στο InVeria.gr ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας για τα επεισόδια μεταξύ μεταναστών και Ρομά στην Αλεξάνδρεια


Νεότερες και επίσημες πληροφορίες σχετικά με τα χθεσινοβραδινά περιστατικά στην πόλη της Αλεξάνδρειας φέρνει στο φως το InVeria.gr, που πρώτο μετέδωσε την είδηση των εκτεταμένων επεισοδίων στην περιοχή. 

Πέρα από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ζητήσαμε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας Διονύση Κούγκα την επίσημη εκδοχή της Αστυνομίας για τα περιστατικά, επιβεβαιώνοντας ή όχι τις σχετικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή τα περιστατικά έγιναν ως εξής:

Αρχικά, ομάδα 4-5 ατόμων που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών (hot - spot) στην Αλεξάνδρεια επιχείρησαν να μπουν σε καφέ - μπαρ της περιοχής, ωστόσο Ρομά θαμώνες δεν τους το επέτρεψαν. Στη συνέχεια, οι 4-5 φέρεται να παρενόχλησαν λεκτικά κοπέλες Ρομά που βρισκόταν έξω από το μπαρ, γεγονός που ενόχλησε τις κοπέλες και για αυτό τον λόγο κάλεσαν άτομα από τον "μαχαλά" προς ενίσχυση. Όντως, λίγη ώρα αργότερα κατέφθασε ομάδα Ρομά και πιάστηκαν στα χέρια με τους πρόσφυγες - μετανάστες στην περιοχή των ΚΤΕΛ Αλεξάνδρειας. 

Ακολούθως, οι πρόσφυγες - μετανάστες κατέφυγαν πίσω στη δομή φιλοξενίας, ενώ οι Ρομά επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν. Τελικά, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας δεν υπήρξε νέα συμπλοκή, ενώ χρειάστηκε η χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης για να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας παρέμειναν όλο το βράδυ στην περιοχή, ενώ προληπτικά κλήθηκε και ομάδα αστυνομικών από την Δ.Α. Πιερίας, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί τελικά η συνδρομή της. 

Σχετικά με τις πληροφορίες περί ύπαρξης όπλων εντός του hot spot ή χρήσης όπλων από πλευράς των Ρομά έξω από το σημείο, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από την Αστυνομία. Οι όποιοι πυροβολισμοί ακούστηκαν ήταν στον αέρα και μέσα από τον συνοικισμό των Ρομά, προφανώς για εκφοβισμό. 

Γύρω στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (20/10) υπήρξε νέα κινητοποίηση, ωστόσο σταμάτησε εν τη γενέσει της. Μάλιστα, υπήρξε πρωτοβουλία από την Αστυνομική Διεύθυνση ώστε να γίνουν συστάσεις για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, κάτι που μέχρι τώρα τουλάχιστον έχει πιάσει τόπο. 

Σε κάθε περίπτωση, στην περιοχή υπάρχει επαγρύπνηση των αστυνομικών δυνάμεων. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο