Δίωρη... ανακριτική διαδικασία για τον Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΒ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας


Μια μακροσκελή και δύσκολη στην παρακολούθηση διαδικασία ακολουθήθηκε στην αρχή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας το απόγευμα της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου 2019, με θέμα τον βιολογικό καθαρισμό της ΔΕΥΑΒ. 

Επί δύο ώρες οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Παύλος Παυλίδης και Αντώνης Μαρκούλης και δημοτικοί σύμβουλοι "σφυροκόπησαν" με ερωτήσεις τον πατέρα του σημερινού ανάδοχου Γιώργο Γκανάτσιο σχετικά με τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, τις συμβάσεις που συνήφθησαν, τις καταγγελίες - αιτιάσεις υπαλλήλων περί μη τήρησης συμβατικών υποχρεώσεων κ.α. 

Στην "απολογία" του ο ιδρυτής της επιχείρησης που διαχειριζόταν από το 2012 τον βιολογικό καθαρισμό και από το 2015 μεταβίβασε την εταιρεία στον γιο του, επανέλαβε όσα είχε αναφέρει στην διαδικασία που έλαβε χώρα στις 25 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού. Μεταξύ των πολλών ερωταπαντήσεων ανέφερε ότι δεν παράγεται καθόλου λάσπη, από τον Ιανουάριο του 2019 δεν επεξεργάζεται λύματα άλλων περιοχών ή μονάδων, δεν είναι πιστοποιημένη επιστημονικά η μέθοδος, κρύβονται ιδιωτικά συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες κ.α.

Ήταν μια διαδικασία με πολλές στιγμές έντασης (ενίοτε έμοιαζε τεχνητή είναι η αλήθεια) που μάλλον δεν διαφώτισε ιδιαίτερα, καθώς όσοι έχουν παρακολουθήσει το θέμα από την αρχή δεν έγιναν σοφότεροι, ενώ όσοι το θέμα το άκουγαν για πρώτη μάλλον δεν κατάλαβαν και πολλά πράγματα... 

Η συνέχεια πάντως αναμένεται να δοθεί στα δικαστήρια, είτε για την εξέταση των καταγγελιών μελών της αντιπολίτευσης ή για τις μηνύσεις της διοίκησης της ΔΕΥΑΒ για τον διασυρμό της Επιχείρησης.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο