Κατά συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας


Συζήτηση με θέμα την συγχώνευση ή μη των σχολικών μονάδων των 6ου και 13ου δημοτικών σχολείων Βέροιας έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. 

Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα, πρόκειται για δύο 12θεσια σχολεία, που στην ουσία όμως λειτουργούν ως 6θεσία (ένα τμήμα ανά τάξη δηλαδή). 


Ωστόσο, επειδή υπάρχει κίνδυνος να χαθούν οι οργανικές θέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών, οι οποίοι εξυπηρετούν άλλες ανάγκες, για αυτό και τελικά η αντιδήμαρχος εισήγηθηκε κατά της συγχώνευσης. 

Μιλώντας για το θέμα ο πρώην πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας Στέργιος Διαμάντης τάχθηκε κατά της συγχώνευσης, αλλά σχολίασε αρνητικά την στάση των εκπαιδευτικών στο θέμα της υποχρεωτικής δίχρονης  προσχολικής εκπαίδευσης, που είχε ως αποτέλεσμα να φύγουν από τους παιδικούς σταθμούς παιδιά και να στριμώχνονται στα νηπιαγωγεία και ψήφισε κατά της αναβάθμισης του 9ου Νηπιαγωγείου από 2θεσιο σε 3θεσιο. 


Τελικά, αφού κατατέθηκαν απόψεις που όλες συνέτειναν στο γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει αναβάθμιση της παρεχόμενης Παιδείας και όχι η υποβάθμιση, το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε κατά της συγχώνευσης των σχολικών μονάδων του 6ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας και υπέρ της αναβάθμισης του 9ου Νηπιαγωγείου Βέριοιας, από 2θέσιο σε 3θέσιο.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο