Επέστρεψε στο όρος Βέρμιο η εικόνα της Παναγίας Σουμελά μετά από 20 μέρες


Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 το απόγευμα αναχώρησε από τον Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η οποία μεταφέρθηκε για 20 ημέρες για να συμπανηγυρίσει με τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο.

Λίγο πριν την αναχώρηση τελέστηκε δέηση από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, ενώ ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνός Πέτικας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βεροίας για την μεταφορά του Ιερού Εικονίσματος. 


Με την σειρά του ο κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο αλλά και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού για την φιλοξενία και αναφέρθηκε στην μεταφορά του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας Σουμελά στην Θεσσαλονίκη προ τριαντακονταετίας, όταν ο ίδιος ήταν Προϊστάμενος του Ιερού Ναού.


Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μετέφερε την Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο «Βέλος» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, όπου την υποδέχθηκαν και την προσκύνησαν ο Αρχιπλοίαρχος και το πλήρωμα και έπειτα η Ιερά Εικόνα επέστρεψε στο όρος Βέρμιο.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Βεροίας έλαβε μέρος στην Ακολουθία του Μύρου του Αγίου Δημητρίου, στον ομώνυμο Ναό, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια