ex-Αιρετικά: Να κλαίμε τη μοίρα μας για τα αδέσποτα ή να κάνουμε το κάτι παραπάνω;


Κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο είχαμε την ευκαιρία στην εκπομπή "Λαϊκά και Αιρετικά" στον ΑΚΟΥ 99.6, την οποία ο υπογράφων παρουσιάζει μαζί με τον Ζήση Μ. Πατσίκα καθημερινά, να συνομιλήσουμε με πολλούς υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους και το κύριο θέμα που όλοι έθεταν ήταν τα αδέσποτα!

Μάλιστα, επειδή από τους περισσότερους υποψήφιους δεν ακούστηκε μια ρεαλιστική και αποτελεσματική πρόταση (η μόνιμη φράση - καραμέλα ήταν "θα συζητήσουμε με τα φιλοζωικά σωματεία και θα τηρήσουμε το νόμο"), άρχισα να τους καταθέτω εγώ προτάσεις που είχα σκεφτεί, μπας και τις υιοθετήσει κανείς και τις εφαρμόσει.

Μία από αυτές ήταν να σταματήσει ο Δήμος απλά να "ανακυκλώνει" τα αδέσποτα ζώα, να τα συλλέγει, να τα στειρώνει και να τα "αμολάει" πάλι στον δρόμο, αλλά να γίνει μια μεγάλη καμπάνια για την υιοθεσία των αδέσποτων από πολίτες, δίνοντας παράλληλα κίνητρα στους πολίτες.

Μερικές προτάσεις ήταν: Κονδύλιο για τις ζωικές τροφές (κάτι αντίστοιχο με το "κοινωνικό παντοπωλείο"), μειωμένες τιμές για εξετάσεις κτηνιάτρου (σε συνεργασία και καλή πρόθεση ιδιωτών κτηνιάτρων), εβδομάδα αφιερωμένη στην υιοθεσία των σκύλων, μειώσεις σε ορισμένα δημοτικά τέλη ή εφάπαξ οικονομική συνδρομή. 

Κάποια από τα παραπάνω μπορεί να σκοντάφτουν στη γραφειοκρατία, αλλά αν πραγματικά θα ήθελε κανείς να δώσει λύση θα έβρισκε την λύση.

Φυσικά, τίποτα δεν έγινε στη Βέροια από αυτά και πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα γίνει ποτέ τίποτα, όσο τουλάχιστον η πρώτη απάντηση από τους αρμόδιους είναι "τι άλλο να κάνω, εφαρμόζω το νόμο".

Ωστόσο, έρχεται ένα πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας από την Άμφισσα, ο οποίος προτείνει στο Δημοτικό του Συμβούλιο κάτι πολύ απλό: Μείωση κατά 50% στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ για όσο ζει το ζώο που έχει υιοθετηθεί! 

Δύσκολο στην εφαρμογή; Καθόλου. Κοστοβόρο; Όχι, αφού τα έξοδα για τροφή και φροντίδα κάθε ζώου στις δομές υπάρχουν ούτως ή άλλως. Θα μπορούσε να γίνει στη Βέροια; Ναι, εφόσον το υιοθετήσει η Δημοτική Αρχή. Θα γίνει στη Βέροια; Όχι, διότι έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι σε θέση ο Δήμος να κάνει κάτι πέρα από την απλή διαχείριση. 

Είναι θέμα βούλησης ή ικανότητας, απλά. Υπάρχει τέτοια βούληση και ικανότητα στο Δ. Βέροιας; Μένει να το αποδείξουν οι ίδιοι...

ΥΓ: Νέα δημοτική αρχή, νέες προσδοκίες, αν και από τα πρώτα δείγματα φαίνεται ότι... όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν! 

ΥΓ2: - Θα τα στειρώσουμε τα αδέσποτα, κύριε! - Δεν μας πηδάνε τα σκυλιά, Δήμαρχε, μας δαγκάνε!  (θεϊκός διάλογος στη Νάουσα)

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο