Η Ε.Μ.Ι.Π.Η. παρουσίασε τη νέα της έκδοση για την Ιστορία των Εβραίων της Βέροιας (φώτο)


Τη νέα της έκδοση «Ιστορία των Εβραίων της Βέροιας. Εξερευνώντας την Εβραϊκή Συνοικία» παρουσίασε η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.), σε συνεργασία με το 5ο ΓΕΛ Βέροιας, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στο art καφέ - γκαλερί «Εκτός Χάρτη», στη Βέροια.  

Πρόκειται για ερευνητική εργασία που εκπονήθηκε από ομάδα μαθητών και μαθητριών του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας και την επιβλέπουσα καθηγήτρια τους Ολυμπία Μπέτσα, κατά το σχολικό έτος 2011-2012, η οποία εμπλουτισμένη και μεταφρασμένη στα αγγλικά από την κα Μπέτσα εκδόθηκε πρόσφατα από την Ε.Μ.Ι.Π.Η. 


Την έκδοση παρουσίασαν η επιβλέπουσα καθηγήτρια του πρότζεκτ και σημερινή πρόεδρος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. και οι παλιοί μαθητές Τάνια Δαμτση, Νίκος Παυλίδης και Αφροδίτη Λιάτσου, ενώ από τους συμμετέχοντες στο εγχείρημα ήταν παρόντες ήταν οι Κων/νος Αργυρόπουλος, Λευτέρης Ασλαμπάλογλου, Νατάσα Καραφέντζου και Μαρία Πιπερίδου.


Μεταξύ των παρόντων, που γέμισαν ασφυκτικά το καφέ, ήταν ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Δημήτρης Πυρινός, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Βέροιας Θανάσης Δέλλας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύσης Διαμαντόπουλος, η αν. προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Μαρία Σουμελίδου, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΜΙΠΗ Παύλος Πυρινός, ο Διευθυντής του 5ου ΓΕΛ Βέροιας Απόστολος Γκανάς και πολλοί καθηγητές του σχολείου, η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας Αρίστη Κουκουρίκου κ.α.


































Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο