Η πλειοψηφία δεν έσπευσε να εξαργυρώσει… (του Γιώργου Κάκαρη)


ΑΠΟΨΗ (του Γιώργου Κάκαρη): Το «Πολυτεχνείο» είχε ήρωες που στην πλειοψηφία τους μείνανε στην αφάνεια, δυστυχώς είχε και καπηλευτές σε πόστα εξουσίας μετέπειτα. 

Ακολούθησε μια μεγάλη πληγή… ο καπιταλισμός, γαλούχησε τις νέες γενιές και έφερε στις ψυχές των Ελλήνων νέα και καταστροφικά στην πορεία ιδανικά, που πολύ γρήγορα τα πλήρωσαν πολύ ακριβά. Και ήρθε η μετάλλαξη, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα σε όλα τα πράγματα να κάνει το θαύμα της.

Έτσι και το ΨΩΜΙ έγινε ξανά λιγοστό, με την ακολουθούμενη πολιτική της φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού απο τις κυβερνήσεις μέχρι το 2015.

Έτσι και η ΠΑΙΔΕΙΑ έγινε είδος πολυτελείας καταλήγοντας κουτσουρεμένη και διαλυμένη από τα μνημόνια που έφεραν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Έτσι και η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ξανάγινε σκλαβιά, βιώνοντας πολιτικά πάθη και μίση αρχικά και καταλήγοντας στην αντιδημοκρατική και φασιστική λειτουργία του κράτους υπό "τας διαταγάς" της νέας κυβέρνησης της ΝΔ. 

Για τον εορτασμό της μνήμης του πολυτεχνείου, θα έπρεπε να σφυρηλατήσουμε το αντιφασιστικό φρόνημα, και όμως, φτάσαμε ο εορτασμός που γινότανε κατά του φασισμού από την αστυνομία, να γίνεται με την περιφρούρηση αυτής και δυστυχώς και με την συμμετοχή παρακρατικών και ακροδεξιών φασιστικών υβριδίων ανάμεσα της. 

Φτάσαμε σε σημείο, κατάντιας αυτού του τόπου, να θεωρούνται σωτήρες και λύση του προβλήματος, οι υμνητές του άκρατου φασισμού, της χούντας και του Χίτλερ. Καταντήσαμε να θεωρούνται αντισυστημικοί αυτοί που είναι γέννημα θρέμμα και απόλυτο δημιούργημα του συστήματος. 

Δυστυχώς και με τη μνήμη του Πολυτεχνείου έχει συμβεί όπως και με όλα τα σημαντικά γεγονότα στην ιστορία αυτού του τόπου. Αλτσχάϊμερ, Εκφυλισμός, Υποβάθμιση, Γελοιοποίηση, Ανοησία. 

Ξεχάστηκε η θυσία των παιδιών, και τα ανδραγαθήματα της Χούντας και των δικών της «παιδιών», φέρνοντας στο προσκήνιο τα «παιδιά» νοσταλγούς, λάτρεις και συνεχιστές της χούντας και του φασισμού, αυτή τη φορά όμως όχι με τα μαύρα χαρακτηριστικά γυαλιά των ταγματασφαλιτών της εποχής, αλλά με τα μαύρα χαρακτηριστικά άθλια μπλουζάκια…

* Ο Γιώργος Κάκαρης είναι πρώην δημοτικός σύμβουλος Βέροιας. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο