Συμβατά Μελάνια εκτυπωτών: Να τα δοκιμάσω ή θα «τρέχω» μετά;



Πολλοί καταναλωτές νιώθουν έναν δισταγμό όταν πρόκειται να αγοράσουν συμβατά μελάνια για ποικίλους λόγους, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την ποιότητά τους σε σύγκριση με τα αυθεντικά μελάνια ή ακόμη και τα επαναγεμιζόμενα.

Καθώς τα τελευταία χρόνια το κόστος των εκτυπωτικών συσκευών είναι εμφανώς μειωμένο λόγω της διεύρυνσης της χρήσης των εκτυπωτών στα νοικοκυριά και τα γραφεία, οι ανάγκες σε μελάνια εκτυπωτών παρουσιάζονται ιδιαίτερα αυξημένες γι αυτό πλέον τα συμβατά μελάνια κατέχουν σημαντικό μερίδιο στην αγορά, δρώντας συμπληρωματικά.

Επομένως οι χρήστες εκτυπωτών στις μέρες μας έχουν τρεις επιλογές για τα αναλώσιμα που χρειάζονται: να επιλέξουν αυθεντικά μελάνια, συμβατά ή επαναγεμιζόμενα. Δείτε παρακάτω ποιες διαφορές εφανίζουν αυτά τα τρία είδη μελανιών και γιατί αξίζει να επιλέξετε τα συμβατά μελάνια, χωρίς να νιώθετε ανησυχία ότι θα προκληθεί οποιαδήποτε βλάβη στη συσκευή σας.

Συμβατά μελάνια, αυθεντικά ή επαναγεμιζόμενα: οι διαφορές τους

Τα αυθεντικά μελάνια παράγονται κυρίως από τις εταιρείες που κατασκευάζουν και τους εκτυπωτές τους οποίους διαθέτουν στο παγκόσμιο εμπόριο. Φέρουν την πιστοποίηση των εταιρειών αυτών που μεσουρανούν επί χρόνια στον χώρο της τεχνολογίας και αναμφίβολα εξυπηρετούν στο έπακρο τους χρήστες που τα επιλέγουν.

Είναι γεγονός πως οι χρήστες των εκτυπωτών οι οποίοι προμηθεύονται αυθεντικά μελάνια για τον εκτυπωτή τους, εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ποιότητα στις εκτυπώσεις τους και μεγαλύτερο όριο ζωής της συσκευής τους. Το υψηλό κόστος τους αποτελεί τροχοπέδη για πολλούς χρήστες την ίδια στιγμή, οι οποίοι ορισμένες φορές καταφεύγουν σε άλλες λύσεις για αναλώσιμα εξαιτίας της τιμής.

Τα συμβατά μελάνια, από την άλλη πλευρά, διατίθενται στο εμπόριο σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τα αυθεντικά και είναι γνωστό πως δεν αποδίδουν τα μέγιστα όπως τα αυθεντικά στις εκτυπώσεις. Το αποτέλεσμα που προσφέρουν ωστόσο κρίνεται ως ικανοποιητικό για μεγάλη μερίδα χρηστών, γι αυτό εξακολουθούν τα συμβατά μελάνια να έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά.

Υπάρχουν επιπλέον και τα επαναγεμιζόμενα μελάνια. Είναι τα μελάνια με τα οποία οι ειδικοί γεμίζουν τις συσκευασίες των αυθεντικών, σε καταστήματα. Πολλές φορές όμως συμβαίνει η ποιότητά τους να είναι αμφίβολη επομένως και εξαιρετικά επίφοβη για την διατήρηση της καλής λειτουργίας του εκτυπωτή. Γι αυτό οι χρήστες που τα επιλέγουν ομολογούν πως εμπιστεύονται λίγους προμηθευτές για τα επαναγεμιζόμενα μελάνια.

Γιατί να επιλέξετε συμβατά μελάνια εκτυπωτών

Τα συμβατά μελάνια εκτυπωτών δεν αποτελούν προϊόντα απομίμησης, αλλά «γενόσημα», τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές των αυθεντικών κατασκευαστών.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των συμβατών μελανιών είναι η διαφορά που εμφανίζουν στο κόστος σε σχέση με τα αυθεντικά, απόκλιση η οποία ισχύει για όλες τις μάρκες και μοντέλα εκτυπωτών.

Πολλοί μπορεί να σκέφτονται ότι για να είναι τόσο φθηνά μάλλον υστερούν κατά πολύ ποιοτικά ή και προκαλούν προβλήματα που θα σας κοστίσουν περισσότερο. Όμως αυτό δεν ισχύει διότι ότι όλα τα συμβατά μελάνια περνούν συστηματικά από αυστηρούς ελέγχους, ώστε να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές των κατασκευάστριων εταιρειών.

Θεωρείται λοιπόν, αστικός μύθος πλέον ότι τα συμβατά μελάνια μπορούν να δημιουργήσουν ζημιά στις εκτυπωτικές σας συσκευές. Όσων αφορά στην ποιότητά τους, πράγματι υστερούν σε σχέση με τα αυθεντικά αλλά σε πολλές περιπτώσεις εκτυπώσεων, οι ποιοτικές τους διαφορές δεν είναι εμφανείς με γυμνό μάτι.

Τα τελευταία χρόνια αξιοποιούνται σύγχρονες πρακτικές παραγωγής, οι οποίες ολοένα και βελτιώνονται ώστε η ποιότητα των συμβατών μελανιών να ανταγωνίζεται στα ίσια εκείνη των αυθεντικών.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο