Στον Άγιο Γεώργιο παρουσιάστηκε το βιβλίο του Α. Χατζηκώστα «Η Ημαθία στον 20ο αιώνα: Στιγμές της ιστορίας της»


ΔΤ: Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου (μεταξύ τους ο Κυριάκος Θεοδωρίδης δημοτικός Σύμβουλος και η Μαρία Παπαδοπούλου πρόεδρος της Κοινότητας Αγ. Γεωργίου) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/11 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Δ. Βέροιας η παρουσίαση του βιβλίου του Ημαθιώτη δημοσιογράφου – συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα «Η Ημαθία στον 20ο αιώνα: Στιγμές της ιστορίας της».

Η Πετρούλα Παπαδίνα, εκπαιδευτικός και πρώην δημοτική σύμβουλος αναφέρθηκε στο βιογραφικό του συγγραφέα, έκανε αναφορά στην επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου καθώς και συντόνισε την εκδήλωση.

Ο οικονομολόγος και δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Γιάννης Τσαναξίδης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου, σημειώνοντας την χρησιμότητα του ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, καθώς και την ανάγκη να διδάσκεται ουσιαστικά και ολοκληρωμένα στα σχολεία η τοπική ιστορία.

Ο συγγραφέας Αλέκος Χατζηκώστας, συζητώντας για πολλή ώρα με το κοινό, αναφέρθηκε σε ιδιαίτερες πλευρές της ιστορίας του Αγίου Γεωργίου (ακόμη και σε ζητήματα που δεν περιέχονται στο βιβλίο) , καθώς και στην αξιοποίηση που είχε το αρχείο της Κοινότητας (βρίσκεται στα ΓΑΚ Ν. Ημαθίας) για την ερευνά του.

Το «ταξίδι» παρουσίασης του βιβλίου συνεχίζεται την Τετάρτη 20/11 στις 6.30 μ.μ στην Πατρίδα στο «καφενείο του Βασίλη».


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο