Φρόσω Καρασαρλίδου στην εκδήλωση του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας για την Ψυχική Υγεία: “Ακατανόητος ο αποκλεισμός από το κοινωνικό μέρισμα, των ψυχικά ασθενών άνω των 24 ετών”


ΔΤ: Την εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Οικογενειών Ψυχικής Υγείας (ΣΟΦΨΥ) Ημαθίας, χαιρέτησε και παρακολούθησε η βουλευτής Ημαθίας κα Φρόσω Καρασαρλίδου, το πρωί της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου στο καφέ "foyer" του ΚοιΣΠΕ "Δεσμός", στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.

Στον χαιρετισμό της, η κα Καρασαρλίδου ευχαρίστησε τον πρόεδρο Γιώργο Σαλιάγκα και τα μέλη του Συλλόγου για την πρόσκληση στην εκδήλωση που αφορούσε την ψυχική Υγεία και αναφέρθηκε στην ευθύνη όλων και της κοινωνίας, απέναντι στους ψυχικά ασθενείς. Πρωτίστως όμως, τόνισε την ευθύνη της Πολιτείας η οποία πρέπει να επενδύσει στον τομέα της ψυχικής υγείας, για την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συνοχή, σε ένα κράτος δικαίου.

Η κα Καρασαρλίδου, εξέφρασε την απογοήτευσή της από την ακατανόητη, πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στον αποκλεισμό από το κοινωνικό μέρισμα, των ψυχικά ασθενών ανθρώπων, που είναι άνω των 24 ετών, ωσάν να είναι παροδική αυτή η ασθένεια. Ακατανόητη χαρακτήρισε επίσης, την διαφαινόμενη μείωση των προνοιακών επιδομάτων από τον προϋπολογισμό του 2020, που λαμβάνουν και οι ψυχικά πάσχοντες.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει ο ΣΟΦΨΥ τόσο στους λήπτες, όσο και στις οικογένειές τους και δήλωσε ότι ήταν, είναι  και θα είναι πάντα δίπλα τους, στηρίζοντας το έργο τους.

Στην εκδήλωση με αφορμή και τα 5 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου, μίλησε η ψυχίατρος Ειρήνη Τσίρκα, για τους μύθους και τις αλήθειες της ψυχικής ασθένειας και έγινε σχετική διαδραστική παρουσίαση από την ψυχολόγο Χρύσα Μπέκα.


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο