Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας τη Δευτέρα (2/12) - Τι συζητήθηκε


Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, κάτω από γενικά ήρεμες συνθήκες, με στιγμιαίες "αναλαμπές" έντασης. 

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στην "βόμβα" του Υπουργού Εσωτερικών για την χρηματοδότηση του "Φιλόδημου", των μικρών - πλην όμως ζωτικών σε πολλές περιπτώσεις - έργων στους Δήμους.

Ακολούθησε σειρά ερωτήσεων - παρεμβάσεων από τους επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές από αυτές: 

Η Γεωργία Μπατσαρά (επικεφαλής - Βέροια ΠΡΩΤεύσουσα Πόλη) σχολίασε πως - αν και πρόσκειται στην ΝΔ - είναι αντίθετη στην υποχρηματοδότηση στο "Φιλόδημος", ενώ έθεσε μία σειρά θεμάτων καθημερινότητας, για έργα οδοποιίας κλπ. 

Απάντηση: Απάντησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλ. Τσαχουρίδης. Ξεκινούν άμεσα εργασίες σε δρόμο που αναφέρθηκε κα Μπατσαρά.

Ο Παύλος Παυλίδης (επικεφαλής - ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ) σχολίασε την παρουσία του Δημάρχου Νάουσας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε περιοχές του Δ. Βέροιας, κατά την οποία "κέρδισε" δεσμεύσεις για τον Δήμο του, ενώ ο Δήμος Βέροιας ήταν απών. Επίσης, σχολίασε την ανυπαρξία προγραμματισμού ενόψει των Χριστουγέννων στην πόλη και τα χωριά κ.α.

- Απάντηση: Ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν παρέστη στην επίσκεψη του πρωθυπουργού επειδή δεν προσκλήθηκε, ούτε καν προφορικά. Για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις απάντησε ότι θα γίνουν και φέτος εκδηλώσεις, σχολιάζοντας τις περσινές "γκρίνιες" για το καράβι στην πλ. Εληάς.

Ο Αντώνης Μαρκούλης (επικεφαλής - Προτεραιότητα στον Πολίτη)σημείωσε πως δεν υπήρχε εισήγηση από την Οικονομική Υπηρεσία για τη συζήτηση για τα δημοτικά τέλη. 

- Απάντηση: Ο Δήμαρχος απάντησε ότι έχει εκπρόσωπο η παράταξή του στην Οικονομική Επιτροπή όπου ήρθε αρχικά το θέμα, όπου ψηφίστηκε ομόφωνα η μη αύξηση των τελών, και θα μπορούσε να ενημερωθεί.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος  (επικεφαλής - Λαϊκή Συσπειρωση) αναφέρθηκε στα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν περιοχές του Δήμου Βέροιας (Ριζώματα, Συκιά, Τριπόταμος, Μακροχώρι), ενώ σημείωσε ότι πολλά χωριά δεν έχουν αποχέτευση.

- Απάντηση: Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης κάλεσε τον κ. Μελιόπουλο να επισκεφθεί την Επιχείρηση, να ενημερωθεί σχετικά και να συζητήσουν τα όποια προβλήματα έχουν τεθεί υπόψη του. 

Ο Κώστας Παλουκίδης (παράταξη Μπατσαρά) απάντησε σε όσα είχε αναφέρει ο Αντώνης Μαρκούλης στη συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου περί "Ναζιστών", όταν ο ίδιος ψήφισε κατά και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης που ανήκει λευκό, σε ψήφισμα της ΛΑΣ Δ. Βέροιας που καταδίκασε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εξίσωνε τον Ναζισμό και τον Κομμουνισμό. 

- Απάντηση: Στα όσα είπε ο Κώστας Παλουκίδης ο Αντώνης Μαρκούλης ανέφερε ότι όταν ο Κασιδιάρης μιλάει στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων οι υπόλοιποι σύμβουλοι αποχωρούν και το γεγονός ότι αυτός (και η ομάδα του) παραμένει όταν μιλούν "κάποιοι", δείχνει πως έχουν αυξημένα όρια ανοχής. 

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης, με την Γεωργία Μπατσαρά να αντιδρά έντονα στα λεγόμενα, ενώ θιγμένος από το "κάποιοι" αισθάνθηκε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος. 

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης (παράταξη Παυλίδη) ρώτησε αν υπάρχει ενημέρωση για ύπαρξη κρυφής κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Βενιζέλου στη Βέροια, ενώ ζήτησε ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης κατασκευής εκκλησίας στον Προμηθέα. 

- Απάντηση: Ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν έχει ενημέρωση για ύπαρξη κρυφή κεραίας, κάτι που αν ισχύει είναι σοβαρό. Για το θέμα της εκκλησίας στον Προμηθέα απάντησε πως στο οικόπεδο υπήρχαν καταπατητές και αφού τελεσιδίκησε το θέμα, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου έχει αναλάβει την διοικητική αποβολή των καταπατητών. 

Ο Χρήστος Κελεσίδης (παράταξη Παυλίδη) ρώτησε τον Δήμαρχο για τη συνεργασία του με την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και αν ο Δήμος προτίθεται να προχωρήσει σε ενέργειες ώστε να επιληφθούν θέματα που τέθηκαν. 

- Απάντηση: Ο Δήμαρχος απάντησε ότι από τα θέματα που τέθηκαν το πιο σημαντικό είναι αυτό της χωροθέτησης θέσεων στάθμευσης δικύκλων, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα, αφού πρόσφατα συγκροτήθηκε η επιτροπή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Δ. Βέροιας

Η Δήμητρα Ράλλη (παράταξη Δικαίωμα για Νέα Βέροια) ρώτησε για τις τουαλέτες και το πάρκινγκ τουριστικών λεωφορείων στο  "Βήμα", νέα νεκροταφεία και στήριξη χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στα χωριά.

- Απάντηση: Για τις τουαλέτες στο "Βήμα" απάντησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασ. Λυκοστράτης, αναφέροντας πως έχει παραχωρηθεί χώρος από τη Μητρόπολη πλησίον του χώρου και θα προχωρήσει ο Δήμος στην κατασκευή. Για το πάρκινγκ εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να παρκάρουν εκεί λεωφορεία, αλλά να είναι ο χώρος μόνο για αποβίβαση. Για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, απάντησε ότι πρόκειται για εκδηλώσεις που γίνονται από πολιτιστικούς συλλόγους και δεν προβλέπεται χρηματοδότηση.  

Ο Γιάννης Τσαναξίδης (παράταξη ΛΑΣ) αναφέρθηκε σε μία σειρά προβλημάτων σε σχολεία του Δ. Βέροιας. Επίσης, αναφέρθηκε στο μουσείο εκπαίδευσης, καθώς και στην διασταύρωση της λεωφόρου Στρατού και Πλουτάρχου που εγκυμονεί κινδύνους.

- Απάντηση: Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλ. Τσαχουρίδης ανέφερε ότι γίνονται παρεμβάσεις και δήλωσε διαθέσιμος για συνεργασία για ότι πέφτει στην αντίληψή του.


Ο Θανάσης Σιδηρόπουλος  (παράταξη Βοργιαζίδη) αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή με αφορμή όσα πρόσφατα συνέβησαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, σχολιάζοντας την μη ύπαρξη αντίστοιχης αποτρεπτικής πολιτικής σε κεντρικό επίπεδο. Επίσης, εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την εξαγγελία του Υπουργού Εσωτερικών για το νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση, καθώς όπως είπε "είναι πολύ καλό για αν είναι αληθινό".

Ο Κώστας Ρίζος  (παράταξη Βοργιαζίδη) μίλησε για την συμμετοχή του στο συνέδριο του "δικτύου υγειών πόλεων" και ενημέρωσε για το Ελληνικό δίκτυο και τους στόχους του, που είναι η πρόληψη νοσημάτων, προαγωγή της υγείας και προσυμπτωματικός έλεγχος ομάδων υψηλού κινδύνου.

Ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης  (παράταξη Βοργιαζίδη) αναφέρθηκε στους λόγους που καταψήφισε την αύξηση του μισθού του προέδρου της ΔΕΥΑΒ από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση, τονίζοντας πως θα έπρεπε να δοκιμαστεί το νέο Δ.Σ. και μετά να συζητήσουν το οτιδήποτε. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα ψηφίσει αρνητικά και στην πρόταση να αποζημιώνεται το κάθε μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ με 50 ευρώ ανά συνεδρίαση. 

Ο Στέργιος Διαμάντης  (παράταξη Βοργιαζίδη) αναφέρθηκε στην αντιδικία που είχε με τον Παύλο Παυλίδη και του ζήτησε, μετά την αθωωτική απόφαση του κ. Παυλίδη, να του κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. 

Στα ίδια επίπεδα τα δημοτικά τέλη

Στα τακτικά θέματα, συζητήθηκε η αναπροσαρμογή ή μη διάφορων δημοτικών τελών του Δ. Βέροιας. Αποφασίστηκε να μην γίνει καμία αναπροσαρμογή και έτσι, όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, τα τέλη έμειναν στα ίδια επίπεδα. 

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Βέροιας Κώστας Σαμανίδης ζήτησε να υπάρξει μείωση στο τέλος για τα τραπεζοκαθίσματα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. 

Ο Αντώνης Μαρκούλης ζήτησε αναβολή των θεμάτων για να εξεταστεί η δυνατότητα μείωσης κατά 50% των τελών, κάτι που επίσης δεν έγινε αποδεκτό. 

Μιλώντας για το θέμα ο Δήμαρχος Βέροιας δεσμεύθηκε ότι την επόμενη χρονιά θα εξεταστεί η μείωση των τελών.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο