Από τα Λευκάδια Ημαθίας στο Πεκίνο - Ο Π.Σ. "Αγ. Παρασκευή" συμμετέχει σε διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ στην Κίνα


ΔΤ: Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων Νάουσας «Αγία Παρασκευή» θα συμμετέχει στο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Chaoyang International Spring Carnival στην πόλη του Πεκίνου της Κίνας από τις 22 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2020 που διοργανώνεται από το Δήμο Πεκίνου με αφορμή τον εορτασμό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς. 

Η πρόσκληση προς τον Σύλλογο των Λευκαδίων έγινε ως επιβράβευση της εξαιρετικής παρουσίας του, αμέσως μετά από τις εμφανίσεις του συγκροτήματός του στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο 2019, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ των 5 Ηπείρων στο Άλσος Βεΐκου, από τους αρμόδιους του Τμήματος της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και προσωπικά από την Διευθύντρια του Τμήματος κυρία Νία Κομπορόζου.

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων Νάουσας «Αγία Παρασκευή» καλείται να παρουσιάσει και να αναδείξει στο Πεκίνο, τους παραδοσιακούς χορούς και τις φορεσιές του τόπου μας καθώς επίσης τα έθιμα της Νάουσας αλλά και του κάμπου της Νάουσας. Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο πρόγραμμα των διοργανωτών του φεστιβάλ, οι εμφανίσεις του Ημαθιώτικου συγκροτήματος θα παρουσιαστούν ως εξής:

NAOUSSA DANCES IN CHINA
Cultural Society ‘Agia Paraskevi’ from Lefkadia, dances in China to Represent Greece

1. Customs and Celebrations of Northern Greece Surviving Through Time: A Traditional Wedding from the Birthplace of Alexander the Great.

2. Honour and Respect to North Greek Tradition. The Magnificent “Genitsaroi and Boules” of Naoussa Meet with the Traditions of the Plains of Naoussa.

Εκτός από την πρόσκληση που στάλθηκε στο σύλλογό των Λευκαδίων στάλθηκαν αντίστοιχες προσκλήσεις προς εκπροσώπους της κυβέρνησης αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης για να συνοδεύσουν την αποστολή. Αναφορικά, η πρόσκληση αφορούσε στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσσυρόπουλο, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη και τον Δήμαρχο Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Καρανικόλα. Δυστυχώς, λόγω πολλών υποχρεώσεων δεν θα μπορέσουν να παραστούν στη συγκεκριμένη αποστολή αλλά παρόλα αυτά η αποστολή μας θα συνοδεύεται από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας κυρία Δώρα Μπαλτατζίδου η οποία θα καλύψει προσωπικά τα έξοδά της.

Ο σύλλογος θα παρουσιάσει στο κοινό της Κίνας τα δυο προαναφερόμενα προγράμματα (για τα οποία ήδη έχει προετοιμαστεί) σε δυο διαφορετικές παραστάσεις ανά ημέρα και σκοπός του είναι να εντυπωσιάσει και να αναδείξει τη λεβεντιά αλλά και την ομορφιά της παράδοσης του τόπου μας. Επίσης ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων Νάουσας «Αγία Παρασκευή» θα απευθύνει με τη σειρά του ΚΑΛΕΣΜΑ στους Κινέζους οικοδεσπότες για να επισκεφτούν τα Λευκάδια, τη Νάουσα και την Ημαθία, το Καλοκαίρι του 2020. Στην επίσκεψη αυτή, η Κινέζικη αποστολή θα φιλοξενηθεί και θα ξεναγηθεί σε χώρους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της περιοχής μας και θα παρουσιάσουν το δικό τους πολιτιστικό πρόγραμμα αντίστοιχα.

Για το Δ/Σ
Γκότσης Γρηγόρης 
Πρόεδρος

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο