Εκδήλωση της Ε.Π.Η. με ομιλητή τον Χ. Μηνάογλου και μνημόσυνο του π. Γεωργίου Μεταλληνού (Βέροια, 26/1)


ΔΤ: Η Ένωση Πολιτών Ημαθίας (Ε.Π.Η.) στα πλαίσια της ενημέρωσης της  σημειολογικής ιστορικής σύνδεσης του χθες με τη σημερινή πραγματικότητα και της απάντησης σε πολλά ερωτήματα, διοργανώνει και σας προσκαλεί στην πρώτη της εκδήλωση, με καλεσμένο ομιλητή τον κ. Μηνάογλου Χαράλαμπο, Διδάκτορα  Νεότερης Ιστορίας, Εκπ/κό Καθηγητή της Β/θμιας Εκπ/σης, ο οποίος έχει εξειδίκευση στην περίοδο της Τουρκοκρατίας και ιδιαίτερα στην πνευματική ζωή των Ελλήνων της εποχής εκείνης. 

Το θέμα  της παρουσίασης είναι «ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Ο Μεγάλος Ιστορικός Κανόνας». 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11.30 π.μ., στη Βέροια, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, Βενιζέλου 29. 

Το πρωί της ίδιας ημέρας θα τελεστεί 40νθήμερο μνημόσυνο εις Μνήμην του Πατρός Γεωργίου Μεταλληνού, ο οποίος ήταν Καθηγητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με παγκόσμια επιστημονική ακτινοβολία και σεβασμό στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, αλλά το κυριότερο, υπήρξε μια ιδιαίτερα χαρισματική προσωπικότητα με μαχητικούς αγώνες σε πολλά επίπεδα και πολλές διαστάσεις υπέρ του Χριστού και της Ορθοδοξίας ενώ είχε κερδίσει την αμέριστη αγάπη του λαού προς το πρόσωπό του. Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Αυτοί που πρέπει, είναι όλοι φοβισμένοι, φυλακισμένοι σε αόρατο κελί, κανείς δεν νοιάζεται ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, σκληρός ο κόσμος κι η ζωή μας φυλακή.

Εκ της Ένωσης Πολιτών Ημαθίας 

Είσοδος δωρεάν

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο