Συνάντηση Μπαρτζώκα με κλιμάκιο της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Δελτίο Τύπου από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: Συνάντηση εργασίας είχε ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας με κλιμάκιο της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για διάλογο, επί των διαχρονικών και επίκαιρων ζητημάτων που αντιμετωπίζει το εν λόγω Σώμα Ασφαλείας.

Με αφορμή το νομοσχέδιο που επίκειται προς κατάθεση στη Βουλή ( Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, Αναδιάρθρωση της ΓΓΠΠ, Αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις) ο βουλευτής Ημαθίας είχε ένα πολύ γόνιμο διάλογο με τους υπαλλήλους, ο οποίος διεξήχθη σε άριστο κλίμα. Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν συνολικά το Π.Σ, αλλά και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Στα γενικά εντάσσονται οι πάγιες και δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα, που αφορούν ζητήματα Βαθμολογίου, υπηρεσιακής εξέλιξης, κινητικότητας μέσω μεταθέσεων, καθώς και οι χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι υπαλλήλων αναφέρθηκαν στην ανισότητα που εντοπίζεται στη βαθμολογική εξέλιξη,  μεταξύ των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας. Όπως ανέφεραν, το παρόν σχέδιο νόμου δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την έλλειψη ίσης μεταχείρισης, όσον αφορά τα θέματα προσωπικού. Τονίζουν δε, ότι οι επικείμενες ρυθμίσεις που αφορούν τη μη ορθολογική κάλυψη των οργανικών θέσεων πυροσβεστικού προσωπικού, καθώς βαίνουν μειούμενες έναντι των θέσεων των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών, ενέχουν τον κίνδυνο της μείωσης της επιχειρησιακής ικανότητας του σώματος.

Παράλληλα, κατέθεσαν στο βουλευτή Ημαθίας σωρεία προτάσεων, που αποβλέπουν τόσο σε αποκατάσταση των υφιστάμενων αδικιών, όσο και αναβάθμιση του Σώματος. Συγκεκριμένα, πρότειναν την πλήρη εξομοίωση των ρυθμίσεων βαθμολογίου και υπηρεσιακής ανέλιξης του Π.Σ με το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Επιπρόσθετα, συνιστούν την προκήρυξη προσλήψεων με κριτήρια εντοπιότητας και εκτός πανελληνίων, ενώ διεκδικούν την επαναφορά ρυθμίσεων, που αναφέρονται σε πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων, καθώς και τη σύσταση Αυτοτελών Ανακριτικών Γραφείων σε επίπεδο Νομών.

Τέλος, σε τοπικό επίπεδο, υπενθυμίζουν την ανάγκη επανασύστασης του Π.Κ Βεργίνας και την ανανέωση των απαρχαιωμένων τροχαίων-υλικών. Ειδικά για το Π.Κ Βεργίνας υπενθυμίζουν ότι η επαναλειτουργία είναι άκρως αναγκαία, καθώς εξυπηρετούνται περιοχές που τελούν σε μεγάλη απόσταση από την Π.Υ Βέροιας, άρα ελλοχεύει ο κίνδυνος μη αποτελεσματικής αντιμετώπισης κινδύνων.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας, σε συνέχεια της επικοινωνίας του με το κλιμάκιο, προγραμματίζει τη μεταβίβαση και επεξεργασία των θέσεων σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, εγγυώμενος ότι παραμένει  πάντα ανοικτός σε περαιτέρω συζήτηση με το Π.Σ.

Με αφορμή τη συνάντηση με τα μέλη των υπαλλήλων του Π.Σ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε:

«Δε χρειάζεται να υπάρχουν ακραίες καταστροφές για να μας θυμίζουν ότι η Πυροσβεστική είναι πολύτιμη, ότι σώζει ζωές και περιουσίες. Οφείλουμε να δείχνουμε ότι αναγνωρίζουμε το ρόλο των υπαλλήλων πυροσβεστών. Θέλουμε ένα Πυροσβεστικό Σώμα δυνατό και ενισχυμένο. Από πλευράς μου, η υποστήριξη του είναι δεδομένη».


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο