ex-Αιρετικά: "Που ήταν όλοι αυτοί οι ΠΑΟΚτσήδες όταν..."


Με αφορμή την διαμαρτυρία οπαδών του ΠΑΟΚ το απόγευμα του Σαββάτου (1/2/2020) στη Βέροια, έξω από το Επιμελητήριο Ημαθίας όπου ήταν παρών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, πολλοί είναι αυτοί που θέτουν ερωτήματα του τύπου "Που ήταν όλοι αυτοί όταν μας χτύπησε η κρίση" ή "Τι έκαναν για τη Μακεδονία" κλπ...

"Όλοι αυτοί...". Λες και ξέρουμε ποιοι είναι "όλοι αυτοί" και ξέρουμε επίσης ποια είναι η συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες. Αλλά κι αν ξέραμε ότι όντως δεν ήταν στα συλλαλητήρια "για τη Μακεδονία", ακόμα και αν δεν ήταν στις πλατείες των "αγανακτισμένων", ακόμα και αν δεν ήταν στις πορείες του... ΠΑΜΕ, τι σημαίνει; Ότι ξεσηκώθηκαν χωρίς σοβαρό λόγο; Ακόμα και έτσι να είναι και ο λόγος να μην είναι σοβαρός, πόσοι από τους 120.000 Ημαθιώτες έχουν ξεσηκωθεί κάποτε, για "σοβαρούς" ή μη λόγους; 

Μπορεί όμως και αυτοί που διαδήλωναν το βράδυ του Σαββάτου (1/2) για την "θρησκεία" τους, να ήταν παρόντες και όταν απολύονταν οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες, εκπαιδευτικοί στα ΕΠΑΛ κλπ ή όταν τους πετσόκοβαν τον βασικό μισθό, τους τσάκιζαν στους φόρους και στις υποχρεώσεις.

Ανεξάρτητα από το τι θεωρεί ο καθένας "σοβαρό λόγο", η κάθε διαμαρτυρία πρέπει να γίνεται σεβαστή ή έστω να ακούμε τι έχουν να πουν αυτοί που διαμαρτύρονται... Ακόμα κι αν ζητούν παραπάνω τυρί στην τυρόπιτα!

Προσωπικά, δεν θα πήγαινα σε καμία οπαδική συγκέντρωση. Και μπορώ να πω ότι, πέρα από κανα δυο ευφάνταστα συνθήματα, δεν μπόρεσα να ταυτιστώ κάπου. Ωστόσο, εκφράστηκε η πεποίθησή τους ότι η αγαπημένη τους ομάδα αδικείται. Και μάλιστα ειρηνικά. Αν δεν ήταν τα... ακατάλληλα δια ανηλίκους συνθήματα θα τους μπερδεύαμε με... κατηχητόπουλα (οκ, υπερβολικό, δεν θα τους μπερδεύαμε!).

Πέρα, λοιπόν, από το "που ήταν όλοι αυτοί", είναι το "που ήσουν εσύ;". Και γιατί ήσουν, αν ήσουν. Διότι, αγαπητή και αγαπητέ, καμιά φορά είναι θετικότερο να ΜΗΝ είσαι κάπου. Το ότι βγαίνεις στο δρόμο ή συμμετέχεις σε μαζικές συγκεντρώσεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πράττεις... ηρωισμό. 

Και επιπλέον, ας μην μπερδεύουμε το... μπρόκολο με το κουνουπίδι. Ούτε να ζυγιάσεις εσύ το "δέον" της κάθε αντίδρασης.

Διότι, ένα κιλό χρυσού έχει το ίδιο βάρος με ένα κιλό βαμβάκι. Ο όγκος διαφέρει. Αλλά, για πείτε μου, τελικά ποιο έχει μεγαλύτερη αξία, το 1 κιλό χρυσού ή το 1 κιλό βαμβακιού; Προς Θεού, δεν ισχυρίζομαι ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο "Χρυσός" και τα άλλα θέματα "βαμβάκι", είναι ένα σχήμα λόγου απλά. 

ΥΓ: Προφανώς και δεν αφορά αυτή η άποψη μόνο τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά τους οπαδούς κάθε ομάδας. 

ΥΓ2: "Έκλασε (σ.σ. μέντες) η νύφη, σχόλασε ο γάμος!", λένε στο χωριό μου. Νύφη και γάμο δεν είχαμε, αλλά είχαμε όλα τα άλλα! 

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο