Ο Γ. Καμπούρης επανέρχεται στο θέμα του Αρχοντικού Σαράφογλου μετά τις δηλώσεις Βοργιαζίδη στα "Λαϊκά και Αιρετικά" του ΑΚΟΥ 99,6


Άμεση ήταν η νέα παρέμβαση του πρώην Διευθυντή της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας  Γιάννη Καμπούρη, μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη στην καθημερινή εκπομπή "Λαϊκά και Αιρετικά" (13.00 -14.00), στον ρ/σ ΑΚΟΥ 99,6.

Στη νέα επιστολή ο Γιάννης Καμπούρης απαντά στα όσα δήλωσε στους Νίκο Βουδούρη και Ζήση Μ. Πατσίκα ο Δήμαρχος, αναφέροντας τα εξής:

Λαογραφικό Μουσείο Σαράφογλου, επεισόδιο 2ο.

Αυτό που δεν επεδίωκα συμβαίνει. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να εμπλακώ σε μια άγονη και στείρα αντιπαράθεση για το ζήτημα της παραχώρησης του κτιρίου Σαράφογλου στο Λύκειο Ελληνίδων, αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι μου. Και δεν πρόκειται για μια προσωπική, αλλά πολιτική διαφοροποίηση και ας μη γίνεται προσπάθεια να περάσει στα ψηλά.

Λοιπόν σε ότι αφορά την αδρανοποίηση του κτιρίου μάλλον κάτι τους ξεφεύγει. Το κτίριο μέχρι και πριν κοντά τρία χρόνια ήταν σε λειτουργία όχι βέβαια ως μουσείο, αλλά ως χώρος εκδηλώσεων.

Αυτό σταμάτησε όταν δημιουργήθηκε μια τρύπα στο λιθόστρωτο, σε συνδυασμό με ρωγμές στον τοίχο. Ζητήθηκε από την πλευρά μας επανειλημμένα από την τεχνική υπηρεσία, να αξιολογήσει το πρόβλημα και να παρέμβει για την αποκατάσταση της ζημιάς. Και βέβαια η παρέμβαση θα σήμαινε και την προστασία του μοναδικού λιθόστρωτου του κτιρίου. Καμιά ανταπόκριση, "φωνή βοώντος εν τη ερήμω"!

Κανείς αρμόδιος δεν υπέγραφε ότι το κτίριο δεν έχει ενδεχόμενα στατικό πρόβλημα και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να παρέμβει. Ας αναζητηθεί η σχετική αλληλογραφία και πόσες φορές ενοχλήσαμε την
τεχνική υπηρεσία για το θέμα αυτό.

Σημειώνω ότι η ΚΕΠΑ δεν έχει τεχνική υπηρεσία για να παρέμβει στο πρόβλημα.

 Έτσι και εισηγήθηκα στον τότε πρόεδρο, από τη στιγμή που δεν είχαμε μια υπεύθυνη θέση για το ζήτημα αυτό, να μη γίνουν εκεί εκδηλώσεις γιατί δεν μπορούσαμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Είναι ο λόγος που αδρανοποιήθηκε το κτίριο και όχι η ανεπάρκεια ή η αδιαφορία της ΚΕΠΑ όπως υπονοήθηκε.

Δεν γνωρίζω πως έχει το πρόβλημα σήμερα, αλλά για του λόγου το αληθές επισυνάπτω δυο φωτογραφίες από την αρχική κατάσταση. 
Αν κάτι έχει γίνει στο ενδιάμεσο ας προσκομιστούν ανάλογες φωτογραφίες.

Εκτιμώ το δήμαρχο αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει από την ευθύνη της κακής κατά τη γνώμη μου διαχείρισης της υπόθεσης λαογραφικό μουσείο.

Δείτε ακόμα: Η πρώτη αντίδραση του Δημάρχου Βέροιας στις καταγγελίες Γ. Καμπούρη για το Αρχοντικό Σαράφογλου στον ΑΚΟΥ 99,6 (βίντεο)



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο