Κορωνοϊός: 13 οι νεκροί, 530 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - "Λύγισε" ο Σωτήρης Τσιόρδας


Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα, όπως επίσης και οι θάνατοι, με βάση τα στοιχεία που δίνει καθημερινά το Υπουργείο Υγείας...

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσαν το απόγευμα του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2020, όπως κάθε μέρα, για την κατάσταση.

Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 35 τις τελευταίες ώρες, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 530. Από αυτά, τα 98 κρούσματα έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης.


Νοσηλεύονται 100 άτομα και 18 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι αυτή τη στιγμή, ενώ ίσως θα χρειαστεί να διασωνηλωθούν και άλλοι τις επόμενες ημέρες.

Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 13,  από τους οποίους οι 12 είχαν σοβαρά νοσήματα, ενώ ο ένας ήταν 80 ετών. Μόνο μία από τους νεκρούς ήταν γυναίκα, η 93 που πέθανε στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε ξεκάθαρα για έναν “ύπουλο εχθρό” που όχι μόνο δεν σέβεται ηλικίες και σύνορα, αλλά δεν σέβεται και αυτούς που… δεν τον υπολογίζουν.

“Έσπασε” ο Τσιόδρας
Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν φανερά φορτισμένος στην ενημέρωση, καθώς σε πολλά σημεία κόμπιαζε και του έβγαιναν δύσκολα οι λέξεις.

Για μια ακόμα φορά απηύθυνε κραυγή αγωνίας προς όλους τους πολίτες ώστε να σεβαστούν τα μέτρα πρόληψης και τα όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας δάκρυσε όταν μίλησε για τις απώλειες των  συμπολιτών μας, των γιαγιάδων και των παππούδων όπως είπε, τονίζοντας ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη.

Αναφερόμενος σε μια επιστολή που έλαβε από συνάδελφό του, όπου του επεσήμανε ότι «γίνεται πολλή φασαρία για μερικούς υπερήλικες», ο κ. Τσιόδρας δεν άντεξε την συγκίνηση και απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες να λέει πόσο πολύτιμοι είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως είναι κρίμα για όλους αυτούς που σέβονται το “Μένουμε Σπίτι”, να τους χαλούν την εικόνα κάποιοι που το παίρνουν αψήφιστα.

Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει σχέδιο για ανοσία της αγέλης, όπως μπορεί να γίνεται σε άλλη χώρα. “Ανοσία της αγέλης θα ήταν καλή με ένα εμβόλιο” είπε π εκπρόσωπος.

Χαρδαλιάς: Πριν από 24 μέρες η Ιταλία είχε τα δικά μας δεδομένα
Παίρνοντας τον λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και πως οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες.

Μάλιστα για να “ταρακουνήσει” παραπάνω τους πολίτες, ανέφερε πως η Ιταλία πριν 24 μέρες είχε περίπου τα κρούσματα και τους νεκρούς που έχουμε εμείς σήμερα.

Αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για επαναπατρισμό των Ελλήνων από πολλές χώρες του εξωτερικού.

“Το τέλος είναι πιο κοντά αν κάνουμε όλοι ότι πρέπει” είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα.

“Κεραυνοί” για όσους δεν παίρνουν χαμπάρι
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει ευθύνη και ακολουθεί τα μέτρα, ωστόσο κάποιοι τα αψηφούν και πρέπει όλοι να κάνουν δική τους υπόθεση τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Εξοργισμένος αναφέρθηκε σε αυτούς που μέσα σε αυτήν την κατάσταση πάνε εκδρομές ή στις παραλίες ή φεύγουν να πάνε στα χωριά τους, σκεπτόμενοι ότι δεν νοσούν ή νομίζοντας ότι δεν νοσούν, κάνοντας επί της ουσίας χειρότερα τα πράγματα.

Πηγή: newsit.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο