Μητροπολίτης συνελήφθη επειδή αψήφισε νόμους και Ιερά Σύνοδο και τέλεσε Ακολουθία Χαιρετισμών παρουσία πιστών


Ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. του νησιού, διότι την Παρασκευή (20-03-2020) άνοιξε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς στην ακολουθία των Χαιρετισμών, την οποία τέλεσε κανονικά, παρά τη σχετική εκ του νόμου και εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος απαγόρευση.

Ο κ. Σεραφείμ παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και υποστήριξε ότι δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου. Ωστόσο, ο Μητροπολίτης είχε εκφράσει από καιρό τις έντονες αντιρρήσεις του μπροστά στο ενδεχόμενο "λουκέτου" στις εκκλησίες (δείτε εδώ σχετικά). 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος, προκειμένου να δικαστεί στους επόμενους μήνες. Ωστόσο, έγινε σαφές από τους αστυνομικούς πως την επόμενη φορά ο μητροπολίτης Κυθήρων θα περάσει αυτόφωρο. 

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο ναός είναι μικρός και με τους ψάλτες και τους ηλικιωμένους που ήταν μέσα ο συνωστισμός ήταν αναπόφευκτος.

Η απόφαση του Μητροπολίτη Κυθήρων, που αψήφησε τα κυβερνητικά μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά και την ίδια την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που είχε αποφασίσει να ανασταλούν οι καθημερινές ακολουθίες, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, τόνισε πως «κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων».

Πληροφορίες από newsit.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο