Κορωνοϊός: Κλείνουν όλοι οι χώροι συνάθροισης, εμπορικά κέντρα, καφέ - μπαρ, μουσεία και ό,τι άλλο έχει... καρέκλα!


Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (13/3) ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού, έφτασε τα 190 και γι'αυτό το λόγο επεκτείνονται οι απαγορεύσεις.

Στα 190 τα κρούσματα Κορωνοϊού και το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νέα μέτρα με στόχο την μείωση της διασποράς του ιού.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός delivery και take away, οι βιβλιοθήκες και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κέντρα αισθητικής.

Μένουν ανοιχτά φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και καταστήματα λιανικού εμπορίου και γενικά καταστήματα που δεν παρέχουν τη δυνατότητα παραμονής του κοινού στον χώρο τους, όπως φούρνοι, ζαχαροπλαστεία κλπ.

Για τις εκκλησίες ή άλλους χώρους λατρείας (τζαμιά κλπ) δεν υπήρξε καμία αναφορά από το Υπουργείο Υγείας, συνεπώς δεν έχει ληφθεί κάποιο μέτρο σχετικά.

Την Πέμπτη (12/3) είχε ανακοινωθεί η αναστολή λειτουργίας δικαστηρίων, κέντρων διασκέδασης, σινεμά και θεάτρων, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής (13/3)  ανακοινώθηκε ότι θα κλείσουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Μέχρι τις 25/3 (τουλάχιστον) παραμένουν κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια, παιδικοί σταθμοί, παιδότοποι και φροντιστήρια.

Κικίλιας:  Τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται

Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κορονοϊού. Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί από το ποιοι θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση”, είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι ανακοινώσεις



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο