O αστυνομικός Αντ. Ιατρόπουλος για την δράση του στο "Όραμα Ελπίδας" από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας


ΔΤ από ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 η  ετήσια τακτική γενική συνέλευση στα γραφεία  της Ένωσής μας. Μετά τον οικονομικό απολογισμό και την κατάθεση του νέου  προϋπολογισμού εκ μέρους της διοικήσεως, το σώμα ενέκρινε ομόφωνα.

Συνηθίζεται σε κάθε γενική συνέλευση, το Δ.Σ. να καλεί κάποιον ομιλητή και να αναπτύσσει  επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα. Σήμερα ήταν προσκεκλημένος ο Αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αντώνιος ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας προκειμένου,ως συνεργάτης του Σωματείου <ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ> να μας ενημερώσει για  τους σκοπούς του Σωματείου αφ ενός  και αφ΄ετέρου  για  την δραστηριότητά του σχετικά με την ενημέρωση κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνον, πετυχαίνοντας μέχρι σήμερα να ενημερώσει και να εγγράψει νέους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών  χίλια εξακόσια άτομα (1.600) (Περισσότερα στο επισυναπτόμενο βιογραφικό του).

Το Δ.Σ. με ομόφωνη απόφαση τίμησε τον κ. ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟ, επιδίδοντας τιμητική πλακέτα,για την  προσφορά του στον συνάνθρωπο.Την τιμητική πλακέτα επέδωσε ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος. Στη συνέχεια  ο πρόεδρος της Ένωσής μας κ.ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Πέτρος επέδωσε τιμητική πλακέτα στο μέλος της Ένωσής μας κ.ΠΟΥΡΝΑΡΑ Αστέριο για την προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία,στην Ένωσή μας  και την οικογένειά του. Για τις μεγάλες θυσίες που έχει κάνει μέχρι σήμερα προσφέροντας  υπομονητικά  τις υπηρεσίες του και φροντίζοντας την σύζυγό του ,η οποία πέραν της 10ετίας πάσχει από ανίατη ασθένεια, αποδεικνύοντας σε όλους μας πως τιμάται η γυναίκα.(αύριο 8 Μαρτίου <Ημέρα της Γυναίκας>).

Ακολούθησε ενημέρωση από τους κ.κ.ΝΕΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟ Απόστολο,μέλος της Ένωσής μας - Περιφερειακό  Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Ένωσής μας ΠΙΤΟΥΛΙΑ Δημήτριο για την επίσκεψή τους στον Έβρο και μεταφορά εφοδίων στους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί λόγω των γνωστών γεγονότων.Μας πληροφόρησαν ότι οι αστυνομικοί ,πυροσβέστες και στρατιώτες διακατέχονται από ακμαιότατο ηθικό ,απλά  ζήτησαν να εκφράσουμε τις ευχαριστίες τους σε όλους εκείνους που τους σκέπτονται και στηρίζουν τον αγώνα τους για τα εφόδια που  τους έστειλαν (νερά-χυμούς-γάντια κλπ)

-Τέλος πήρε τον λόγο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος,ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για το νέο ασφαλιστικό ,άλλα οικονομικά θέματα και για την εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Λιτόχωρο Πιερίας την 29 Μαρτίου,παροτρύνοντας τα μέλη μας να βρίσκονται εκεί τιμώντας τους συναδέλφους μας έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας των και εξ αιτίας αυτής .
-Με το παρόν θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια στο προσωπικό  του Τμήματος Ασφαλείας Βεροίας για την άμεση εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας γυναικός,η οποία είχε βρεθεί νεκρή το πρωί της 3ης Μαρτίου 2020, δίπλα σε οδόστρωμα σε περιοχή της Βέροιας. 

Βιογραφικό Σημείωμα κ.Αντωνίου ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 

Ο Αντώνης ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στην Βέροια μπροστά από 45 χρόνια.

Σπούδασε Ανθοκομία,υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός και κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία το  2000,ως συνοριακός φύλακας.Στη συνέχεια έγινε Αστυφύλακας-Αρχιφύλακας και από το 2010 μέχρι και σήμερα, με τον βαθμό του αρχιφύλακα,υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας .

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Ένα γεγονός υπήρξε σταθμός στη ζωή του .Ο βαφτιστικός του διαγνώστηκε με ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ και με τους γονείς του  ζήτησαν την βοήθεια  από το σωματείο  < ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ> .Αυτή η επαφή τον  ευαισθητοποίησε και πήρε την απόφαση να υπηρετήσει τους σκοπούς του προαναφερθέντος σωματείου  που είναι  < Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Κοινής Γνώμης γύρω από το ζήτημα της  εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και τη σημασία της προσφοράς τους σε ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση και κατ΄επέκταση την με κάθε τρόπο προσπάθεια αύξησης του αριθμού των Εθελοντών Δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας και την εγγραφή τους στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών.Η έρευνα για τον παιδικό καρκίνο σε συνεργασία με Ανώτατα Ιδρύματα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό>.

Με προσωπική πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Σωματείου <ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ> άρχισε να ενημερώνει τους κατοίκους του νομού μας είτε ατομικά είτε μέσω συλλόγων,σωματείων κλπ. Στη συνέχεια ,μετά την αποδοχή του στον Νομό Ημαθίας,  δραστηριοποιήθηκε και στους Νομούς  Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής και Κοζάνης.Μέχρι σήμερα κατάφερε να ενημερώσει και να εγγράψει νέους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών  χίλια εξακόσια άτομα (1.600) .

Μπροστά από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την 13η Ιανουαρίου τρέχοντος έτους ένας εγγεγραμμένος  εθελοντής ,από τον κ.Ιατρόπουλο που ζει σε χωριό του Νομού μας βρέθηκε συμβατός και έτσι σώθηκε ένας νεαρός από την Ρουμανία δεκαεννέα (19) ετών.

Η προσπάθειά ενημέρωσης,από μέρους του, συνεχίζεται ,προσφέροντας βοήθεια  σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας .Αλλά και ως Αστυνομικός προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κοινωνία όπως  και κάθε συνάδελφος.

Τον ευχαριστούμε που σήμερα βρίσκεται κοντά μας για να μας ενημερώσει για το έργο του και είμαι σίγουρος ότι αρκετοί από εμάς θα τον στηρίξουμε στην όλη του προσπάθεια.


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο