Παραβλέπει την Εκκλησία της Ελλάδος η Κυβέρνηση - "Λουκέτο" σε Ναούς, τζαμιά, συναγωγές και ευκτήριους οίκους


Μετά την - ιστορική κατά πολλούς - απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για δραστικό περιορισμό των θρησκευτικών ακολουθιών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ανακοίνωσε την καθολική απαγόρευση των Λειτουργιών και ακολουθιών σε όλες τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, ανεξαρτήτως δόγματος και θρησκείας. 

Στην ουσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης "αδειάζει" την Ιερά Σύνοδο, που πήρε μεν δραστικά μέτρα, αλλά άφησε στους πιστούς τη δυνατότητα να παραβρίσκονται στις Κυριακάτικες Λειτουργίες, με την παράκληση βέβαια όλοι και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν να παρίστανται σε αυτές, αφού επιβάλει πλέον την καθολική απαγόρευση, τόσο σε χριστιανικούς ναούς, όσο και σε συναγωγές, τζαμιά και άλλους ευκτήριους οίκους.

Από την γενική απαγόρευση εξαιρούνται μόνο οι κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και η ατομική προσευχή, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας, τα οποία θα εξειδικευτούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Η απόφαση δε, ήρθε λίγη ώρα μόλις μετά το επίσημο ανακοινωθέν της ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος και ισχύει για το διάστημα από 16/3/2020 έως και 30/3/2020.

Δείτε το σχετικό tweet του Πρωθυπουργού:


Αυτό που μένει τώρα να δούμε είναι η αντίδραση των πιστών και αν χρειαστεί η... αστυνομική παρέμβαση για να παραμείνουν κλειστές οι Εκκλησίες και άλλοι θρησκευτικοί χώροι.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο