Ανταπάντηση του Σωματείου Καθηγητών Χορού στην ΚΕΠΑ για τους καθηγητές της Επιχείρησης


Ανταπάντηση του Σωματείου Καθηγητών Χορού στην ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας για τους καθηγητές της Επιχείρησης: Το Σωματείο Καθηγητών Χορού  οφείλει να διεκδικεί για τα μέλη του και όλους τους  εργαζόμενους σε αυτή την δημοκρατική χώρα, τη δυνατότητα να μπορούν να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες, γι αυτό το λόγο γνωστοποίησε την διαφωνία –δημόσια καταγγελία -στην απόφαση της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας σε σχέση με την αναστολή των συμβάσεων εργασίας του καλλιτεχνικού διδακτικού προσωπικού. 

Οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού υπόκεινται σε πολλές και διαφορετικές συμβάσεις και σχέσεις εργασίας που δεν εξασφαλίζουν την ένταξη τους   στο συγκεκριμένο επίδομα των 800 ευρώ, γι αυτό ακριβώς τον λόγο πρέπει να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

 Η ΚΕΠΑ Βέροιας αποφάσισε να λειτουργήσει ως  εταιρία  ιδιωτικών συμφερόντων και όχι  ως εταιρία  κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως όφειλε. Πως εννοούμε την «κοινή ωφέλεια» ; Ο Δήμος οφείλει να παρέχει υπηρεσίες με χαμηλά δίδακτρα και να καλύπτει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και να προστατεύει το διδακτικό προσωπικό που εργάζεται και δεν καλύπτεται από το νομικό πλαίσιο.

 Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις εξυπηρετούν τις ανάγκες δημοτών κυρίως μεσαίων και πιο  χαμηλών εισοδημάτων , που αλλιώς δε θα είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά τους καλλιτεχνική παιδεία. Η δημοτική επιχείρηση οφείλει να προστατεύσει τους γονείς ,τους μαθητές και τους δασκάλους τους και να φροντίσει τα τμήματα αυτά να ξαναλειτουργήσουν και την επόμενη χρονιά.

Να επιδιώξει να υπάρξει συνέχεια στο διδακτικό έργο και την προσπάθεια των μαθητών και να στηρίξει τους εργαζόμενους της.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος , της οποίας είμαστε μέλη: https://potha1965.blogspot.com/?fbclid=IwAR1WqODoLeOwtXS2N-bEPw5NIMpyxAtB-yXZZWB8h7-N-Lcjq83Lwj_eJxQ

Τέλος η απάντηση από τα Υπουργεία επιβεβαίωσε την διαφωνία μας , με την Π.Ν.Π με αριθμό 84Α άρθρο 37 παραγρ. 1 και 3δ της 13ης Απριλίου,οι αποδοχές των εργαζομένων σε φορείς γενικής κυβέρνησης,θα καταβληθούν κανονικά, για όσο διάστημα διαρκεί η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας.

Θεσσαλονίκη 15/4/2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΟΡΟΥ

Πρόεδρος
Αυγή Προγκίδη

Διαβάστε σχετικά:

Καθηγητές χορού: "Η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας λειτούργησε αυθαίρετα"

Η απάντηση της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας στις καταγγελίες των καθηγητών χορού

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια