Ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Βαρβάρας και τα απογεύματα για μαθήματα προσφυγόπουλων - μεταναστών


Τις ανησυχίες τους για το αν και κατά πόσο θα είναι ασφαλής για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Βαρβάρας Βέροιας η λειτουργία και της απογευματινής βάρδιας του σχολείου, για τους μαθητές από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων - Μεταναστών Αγ. Βαρβάρας Βέροιας, εξέφρασαν στο InVeria.gr γονείς του σχολείου. 

Όπως τόνισαν, οι ανησυχίες δεν αφορούν το γεγονός ότι πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά κυρίως για τον τρόπο που εγκαταβιούν στην συγκεκριμένη δομή. Άλλωστε, πριν προκύψει το θέμα του κορωνοϊού δεν είχε τεθεί κανένα εμπόδιο στην παράλληλη φοίτηση των μικρών προσφύγων - μεταναστών, όπως τονίζουν. 

Δύο φορές τη μέρα ο καθαρισμός των σχολείων


To InVeria.gr, σε επικοινωνία του με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύση Διαμαντόπουλο επιβεβαίωσε καταρχάς ότι θα ξεκινήσει και η διδασκαλία στα μικρά παιδιά του Κέντρου Φιλοξενίας τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, όπως σε όλα τα σχολεία, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις. 

Από εκεί και πέρα, για την απολύμανση των χώρων θα ισχύει ό,τι και στα υπόλοιπα σχολεία, δηλαδή θα υπάρχει καθαρίστρια που θα κάνει ένα γενικό καθαρισμό στα μέσα του ωραρίου της πρωινής βάρδιας και μία στο τέλος της λειτουργίας του σχολείου (εν προκειμένω μετά το τέλος των μαθημάτων από τα παιδιά του Κέντρου Φιλοξενίας). 


Σχετικά με τους φόβους ότι από την Δομή φιλοξενίας, λόγω της πιο στενής επαφής μεταξύ των ατόμων που διαμένουν σε αυτή, μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι κίνδυνοι για ενδεχόμενη διάδοση του ιού, προκύπτει από το ρεπορτάζ ότι στον χώρο υπάρχουν γιατροί και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα θέμα. Άλλωστε, η απολύμανση στα σχολεία αυτό αφορά, την αποτροπή της διάδοσης, είτε πρόκειται για Έλληνες ή αλλοδαπούς μαθητές. 

Ανάγκη υπεύθυνης και σχολαστικής απολύμανσης


Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή και σχολαστική εκτέλεση των καθηκόντων καθαρισμού σε κάθε σχολική μονάδα. Η εναλλάξ προσέλευση στο σχολείο μαθητών του ίδιου τμήματος που "έσπασε" στα δύο ή η εκ περιτροπής χρήση των αιθουσών από διαφορετικούς μαθητές καθιστά επιτακτική την ανάγκη προσεχτικής απολύμανσης. Είναι μια ευθύνη που θα σηκώσουν οι σχολικές καθαρίστριες και καθαριστές και θεωρούμε ότι θα πρέπει να επιβεβαιώνεται η ορθή τήρηση των κανόνων και από τους Διευθυντές των σχολείων. 

Φωτο: Από το "πρώτο κουδούνι" για τους μαθητές του Κέντρου Φιλοξενίας και την λιτή τελετή υποδοχής τους 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο