SOS από τον Α.Σ. Νάουσας "Μ. Αντύπας" για άμεσα μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών


ΔΤ από Αγροτικό Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»: Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» ζητά άμεσα να ληφθούν μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών σε υγροτοπικά συστήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα τελευταία χρόνια η περιοχή μας «πολιορκείται» από τα μολυσμένα κουνούπια και μετράμε ασθενείς σε νοσοκομεία αλλά και νεκρούς από τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου.

Επειδή η περιοχή μας τοποθετείται ανάμεσα στις πρώτες σε αριθμό κρουσμάτων εύλογα ενισχύεται η άποψη αφενός ότι η χρησιμοποιούμενη ποσότητα ψεκαστικού διαλύματος δεν είναι ικανή ώστε να καταστεί αποτελεσματικό το έργο της προνυμφοκτονίας, και αφετέρου η απουσία ελέγχου των αρμόδιων υπηρεσιών, τόσο πριν την εφαρμογή των επεμβάσεων, όσο και μετά από αυτή. 

Ο Αγροτικός σύλλογος σημειώνει πως η προνυμφοκτονία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών, διότι παίζει καθοριστικό ρόλο στη συγκράτηση των πληθυσμών τους. 

Ζητάμε:

Άμεσα να ξεκινήσει το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, αλλά και την υλοποίησή του από κρατικές υπηρεσίες που θα διαθέτουν όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τις ανάλογες υποδομές και μέσα.

Την τακτική διενέργεια ελέγχων για τη διαπίστωση της τήρησης των προβλεπόμενων που σχετίζονται και με τα χρησιμοποιούμενα σκευάσματα και την αποτελεσματικότητα για την καταπολέμηση των προνυμφών.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο