Βέροια: Γέμισαν με άδειες καρέκλες την Εληά - Πανευρωπαϊκή δράση από τους καταστηματάρχες Υγειονομικού Ενδιαφέροντος


Με απλωμένες τις άδειες καρέκλες των καταστημάτων τους, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης της Βέροιας, το απόγευμα της Τετάρτης (6/5/2020). 

Ήταν μια πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιοκτητών καφετεριών κέντρων διασκέδασης & ψυχαγωγίας Βέροιας να συμμετάσχουν και οι τοπικοί επιχειρηματίες στην Πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία.

Στην εκδήλωση των καταστημάτων εστίασης παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης. "Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουμε προβλήματα σε πεζούς και εμπορικά καταστήματα. Δεν θα κάνουμε κάτι μονόπλευρα" σημείωσε ο δήμαρχος.

Οι επαγγελματίες στην εστίαση ζητούν λύση από την πολιτεία στο θέμα που αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τους και τα νέα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που καθιστούν την λειτουργία τους μη βιώσιμη.

Περισσότεροι από 30 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν στην συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας.   Οι επιχειρηματίες τοποθέτησαν στις κεντρικές πλατείες των πόλεών τους τις άδειες καρέκλες των καταστημάτων τους για να συμβολίσουν όλους τους κρίκους της επισιτιστικής αλυσίδας που πλήττονται από την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου.  

Η εκδήλωση-διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού Empty Chairs.

Για το θέμα ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Κώστας Σαμανίδης μίλησε το μεσημέρι της ίδιας μέρας στον ΑΚΟΥ 99,6 και στην εκπομπή "Λαϊκά και Αιρετικά". 

Δείτε τη συνέντευξη (μετά το 43΄ 50΄΄):Πηγή κειμένου - φωτο: pliroforiodotis.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια